Societat

gastronomia

Plats de pescadors al ‘Cuina' de juliol

La revista redescobreix les receptes que els pescadors feien a bord i que ara es poden tastar als barris mariners

El mar, les cremes més refrescants d'arreu i el repte de trobar cuina tradicional catalana a la ciutat de Barcelona, protagonitzen els continguts del número de juliol de la revista Cuina. La periodista Txell Bonet ha recorregut els barris mariners del país i ha conversat amb els pescadors per conèixer de primera mà receptes com l'all cremat, la sípia a la bruta, el bacallà amb allioli i l'asmarris de sardina, que ha cuinat Xavier Mestres.

Però l'estiu és temps de viatjar i de refrescar-nos i, per això, la revista descobreix quatre sopes fredes d'arreu del món. Des de l'svekólnik de Rússia fins al salmorejo andalús, passant pel hiyajuru del Japó i la crema d'alvocat mexicana, el Cuina ha contactat amb autèntics experts en la matèria per fer un viatge refrescant pel món.

‘Catalan food'

Si a l'estiu els catalans viatgem a altres països, també hi ha molts estrangers que trien Catalunya com a destinació. I el Cuina s'ha preguntat si els guiris que vénen a Barcelona poden trobar cuina tradicional catalana a la capital del país. Per això, Ferran Caldés ha acompanyat una visitant sueca per demostrar-li que hi ha vida més enllà de les paelles precuinades, les tapes i la sangria.

A més, aquest juliol el mensual va de punta a punta del territori. S'entaula a l'Ambassade de Llívia; conversa amb el xef del Tresmacarrons, Miquel Aldana; explica com va anar la desena edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya, que es va fer a l'Escola Joviat de Manresa; visita una granja de conills de la Franja de Ponent, i tasta els vins de viticultura biodinàmica del celler Còsmic, a l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia