Administracions

L’Ajuntament de Borrassà critica la revisió cadastral

El consistori avisa els veïns que no té res a veure amb el procés de revisió dels valors cadastrals que ha iniciat l’administració espanyola i que no hi col·laborarà

“Han iniciat un procés de revisió cadastral amb uns mètodes que no entren en detalls i amb uns criteris que no sempre s’ajusten a la realitat”, diu l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer. A principi d’aquest mes d’abril, l’Ajuntament ha avisat d’aquesta situació els veïns a través d’una nova informativa. La nota explica que l’Ajuntament ha tingut coneixement que “el govern d’Espanya, a través del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, ha iniciat un procés de revisió cadastral del municipi” però que l’Ajuntament no hi té res a veure ni hi col·laborarà i que ha informat el Cadastre d’aquesta decisió. La nota conclou avisant que, tot i ser aliens a aquest procés, l’Ajuntament lamenta les conseqüències que pugui ocasionar als veïns.

En el rerefons d’aquest avís a la població hi ha les revisions que l’administració cadastral va fent a diferents municipis i que fan disparar les alarmes perquè poden provocar augments sobtats de contribucions. El mètode més habitual en aquests casos és la utilització d’una avioneta que fa fotos aèries que són utilitzades per detectar noves construccions, piscines, ampliacions d’edificis o canvis d’usos que no hagin estat degudament registrats.

“Nosaltres ja vam portar la revisió al Cadastre. Amb una foto d’una façana renovada a vegades interpreten que s’ha ampliat un habitatge o que s’ha convertit un cobert en habitatge; no necessàriament ha de ser veritat i això té conseqüències sobre una sèrie de tributs com poden ser l’IBI, la renda o les transmissions”, diu l’alcalde. Roquer hi afegeix que no tenen constància de si hi ha veïns afectats per aquesta revisió i per això s’han volgut avançar avisant la població. L’Ajuntament es posarà a disposició dels veïns si sorgeixen aquests casos.

LA FRASE

Els criteris utilitzats en la revisió no sempre s’ajusten a la realitat, i tenen conseqüències per als veïns
Ferran Roquer
alcalde de Borrassà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona