Administracions

Trien els setze projectes finals del pressupost participatiu de l’Escala

La xifra és el resultat del taller de priorització que s’ha fet aquesta setmana

Abans de portar-los a votació, els tècnics quantificaran el cost de cadascun

Els veïns de l’Escala participants en el taller de priorització que es va fer aquest dimecres van decidir els setze projectes de millora que es portaran a votació entre tots els veïns de l’Escala. Es tracta del resultat de la penúltima tria del procés participatiu del pressupost participat que abocarà en la destinació final de la partida de 400.000 euros del pressupost municipal que es deixa a la tria directa dels ciutadans.

En aquest taller de dimecres es van puntuar de 0 a 10 de manera col·lectiva i per grups les 46 propostes que es posaven a votació, que ja precisament es van agrupar en 35, donat que n’hi havia algunes que eren molts similars.

Els serveis tècnics municipals tenen ara la feina de quantificar el cost de cadascuna de les diferents actuacions i cap a finals d’any –en unes dates que encara s’han de decidir– està previst que es faci el període de votació, obert a totes les persones de 16 i més anys empadronades al poble. De les setze propostes que es posaran a votació s’executaran aquelles que tinguin més vots fins a esgotar els 400.000 euros destinats a aquest procés.

S’ha proposat fer una passarel·la per millorar l’accessibilitat a l’aigua a la platja; millorar la plaça Víctor Català i restaurar la plaça del Sòl d’en Saguer (Víctor Català) són dues propostes diferents per al mateix espai. S’ha posat sobre la taula la senyalització dels punts d’interès turístic des de l’aparcament de Can Parals; habilitar un recorregut alternatiu per a bicicletes al carrer de Gràcia evitant la circulació en contra direcció per aquest carrer i senyalitzar un itinerari correcte; preparar una senyalètica per fomentar el civisme; situar unes grades retràctils a la sala polivalent; instal·lar routers wi-fi en equipaments municipals i millorar la senyalització viària de punts d’interès.

Així mateix, el taller de priorització ha decidit ajornar per a la votació la millora de la casa del Gavià i també de les voreres a diferents carrers de Riells de Dalt; la senyalització per aclarir els usos per a vianants i ciclistes; la millora de la vorera del carrer Mallols; l’adequació del carrer de l’Armallada; l’ampliació del nombre de places d’aparcament per a persones amb discapacitat i la socialització de la zona verda de la pineda dels tres pins.

LA XIFRA

400.000
euros.
Aquesta és la quantitat de diners que es destinaran a pagar projectes dins del pressupost participat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona