Administracions

Platja d’Aro preveu generar més ingressos el 2019

El pressupost destina bona part del capítol d’inversions a temes urbanístics i fa una aposta per donar una especial rellevància als processos participatius

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha aprovat el pressupost per al 2019, que puja a 86.363.811 euros, dels quals 30.500.000 corresponen al pressupost ordinari d’ingressos i despeses i 20.076.000 al programa d’inversions. Cal destacar que les despeses de les obres d’urbanització Mas Nou i Mas Semí, per un import de 35.787.353 euros, tenen afectació plurianual (2018-2021). Pel que fa al superàvit previst, que puja a 500.842 euros, es destinarà a la reposició del clavegueram.

El pressupost planteja importants actuacions de caràcter urbanístic i partides per a la redacció de projectes (734.000). L’alcalde, Joan Giraut, destaca que tant pel que fa a ingressos com a despeses, així com a inversions, té “la voluntat de donar resposta a les peticions de la ciutadania, a les dels nens i nenes de les escoles i de les diverses associacions del municipi”. Segons Giraut, aquesta previsió pressupostària té en compte totes les àrees. De fet, aquest és el primer any dels pressupostos participatius, que s’afegeixen a aquesta dinàmica del govern de donar veu a la gent. Giraut destaca que, a banda de les inversions pressupostades, se’n faran altres de rellevància que es duran a terme amb convenis amb administracions supramunicipals, com ara el giratori a la carretera de Castell d’Aro i s’Agaró, comunicant amb Sant Feliu de Guíxols; la nova escola de Fenals; el nou parc de Bombers, i l’acabament del passeig marítim.

El procés de Mas Nou-Mas Semí

L’alcalde explica que un dels projectes més importants és el de les obres d’urbanització de Mas Nou-Mas Semí. Si bé es disposa dels projectes redactats i partida pressupostària, abans caldrà resoldre les al·legacions. Els romanents previstos que s’incorporaran al pressupost d’inversions del 2019 per a la seva execució són per un import total de 4.195.509 euros. Les inversions més significatives dels romanents d’inversió del pressupost de l’any 2018 que s’incorporaran al pressupost d’inversions de l’any 2019 són la construcció del nou centre cívic Castell d’Aro, obres d’urbanització a Mont d’Aro, la redacció del projecte biblioteca, repàs asfàltic, el soterrament de la línia de l’avinguda de Fanals, plaça de la Sardana, l’enllumenat de festes, obres al Museu de la Nina i el Casinet, l’espai de coworking o el pla especial Riera de Fanals, entre altres. El pressupost es va aprovar amb els vots del govern, de CiU i el PSC, el vot en contra d’ICV i l’abstenció d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona