Administracions

Signen a Girona l'acord de l'àrea metropolitana estratègica del Gironès

Els alcaldes de Girona, Salt, Vilablareix, Sarrià de Ter i Fornells de la Selva qualifiquen la fita d'històrica per les oportunitats de futur que se'ls obriran

Solemnitat. Aquest va ser el clima que va presidir la signatura del protocol per impulsar l'àrea metropolitana estratègica de Girona, que ahir va tenir lloc a l'ajuntament de Girona. Els alcaldes de Girona, Salt, Vilablareix, Sarrià de Ter i Fornells de la Selva van coincidir unànimement a refermar el seu compromís a treballar conjuntament, deixant de banda personalismes; és a dir: fer un pas més enllà dels límits del seu municipi per fer avançar un projecte que ja neix amb la vocació d'anar més enllà de definir exclusivament la implantació de grans superfícies comercials.

Una proposta que, segons va destacar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, permetrà “treballar per conciliar els interessos de cada municipi i per reequilibrar aquesta zona”. “Estem davant d'un instrument d'estat” –va exposar Puigdemont– que impulsarà unes “potencialitats que juntes no sumen sinó que multipliquen” en una àrea “estratègica del sud d'Europa”.

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que veu que es consolida la seva trama urbana, va dir que les “aliances sumen, tot i perdre alguns elements que ens haurien agradat, però tot plegat fa augmentar les oportunitats”.

De fet, els arguments van ser unànimes entre tots els alcaldes. David Mascort, alcalde de Vilablareix, va afirmar: “Amb aquest acord, avui entrem al segle XXI pel que fa a les relacions entre els diferents municipis que integrem la primera corona”, tot afegint-hi: “Si es fa bé, els cinc municipis deixarem de mirar els nostres límits per passar a mirar un tot on viuen 150.000 persones.”

L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va voler agrair el paper de Girona, que ha liderat el procés: “Si no hagués estat per Girona no hi hauria hagut acord”, tot deixant clar, però, que “ha costat dècades arribar a aquesta entesa”.

Finalment, Mateu Parera-Nieto, alcalde de Fornells de la Selva, i l'únic dels cinc polítics que ha optat per no tornar-se a presentar, els va dir que calia que aprofitessin aquesta ocasió “plena d'oportunitats d'or que no es poden deixar passar”.

LA FRASE

Un projecte que impulsarà unes potencialitats que juntes no sumen sinó que multipliquen
Carles Puigdemont
alcalde de Girona

LA XIFRA

5
són els municipis
que han signat el protocol per a la creació de l'entitat urbanística especial de l'àrea metropolitana estratègica del Gironès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia