Saura compareixerà al Parlament per donar explicacions de les detencions

El president del govern, José Montilla, va avançar ahir que el conseller d'Interior, Joan Saura, donarà explicacions al Parlament sobre la detenció de dos joves acusats d'haver causat l'incendi d'aquest estiu a Horta de Sant Joan. Montilla, en una entrevista a Televisió de Catalunya, va avançar que el titular d'Interior demanaria, «de mutu propi», la compareixença ahir mateix un cop s'ha aixecat el secret de sumari. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, l'acompanyarà. El president també va «lamentar» que CiU i PP «es dediquin a buscar rèdits electorals gràcies a un fet tràgic enlloc de felicitar els Mossos» per la seva investigació. Montilla també va respondre a les responsabilitats que li han demanat durant el cap de setmana els dos partits de l'oposició: «les assumeixo però crec que haurien d'haver començat per felicitar els Mossos perquè són ells, i no una policia de fora, els què han arribat a la veritat perquè a mi el què em preocupa és la veritat i no la imatge».

En la mateixa línia, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va atribuir a la proximitat de les eleccions catalanes «l'actitud extemporània, agitada i exagerada» de CiU i PP arran de les detencions d'un incendi que ara se sap que va ser provocat però el govern va atribuir a un llamp. Iceta, en roda de premsa, va contrastar l'actitud d'un govern «que es va abocar en una situació d'emergència i va donar informació en el moment que va poder» i l'actitud de l'oposició, «extemporània, agitada i exagerada». «Els que van governar tants anys Catalunya i amb tantes hectàrees cremades saben que aclarir l'origen dels focs no és senzill».

CiU, mentrestant, va tornar ahir a demanar responsabilitats, aquest cop en la figura de Baltasar, a qui va acusar d'haver «enganyat als catalans amb la seva teoria sobre l'incendi». El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va recordar, a més, que el govern «va maltractar els alcaldes que deien que no era un llamp» i, en general, va tenir una actitud «intimidatòria cap a tot aquell que discrepava de la seva tesi».

De la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, va assegurar ahir que atribuir inicialment l'incendi a causes fortuïtes «va ser un error però no un engany». Ridao també va demanar als grups de l'oposició que «no facin demagògia amb els fets».

JOSÉ MONTILLA
President de la generalitat
«És de lamentar que CiU i PP es dediquin a treure rèdits d'un fet tràgic enlloc de felicitar als Mossos d'Esquadra per la seva investigació»
MIQUEL ICETA
portaveu del psc
«Només la proximitat de les eleccions catalanes pot explicar l'actitud extemporània, agitada i exagerada dels grups de l'oposició»
ORIOL PUJOL
portaveu de Ciu
«El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha enganyat els catalans amb la seva teoria de l'incendi d'Horta de sant Joan»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona