L'Ajuntament de Dénia adequarà la massa arbòria del Castell

El Consell de l'Arbrat considera necessari intervindre sobre la massa arbòria que pobla el castell, especialment després dels danys que va causar l'últim temporal de pluja i vent al desembre del 2009. La Regidoria de Medi Ambient dóna suport a la proposta i procedirà a reforestar i adequar la vegetació en el monument.

La decisió està basada en un informe tècnic de parcs i Jardins que afirma que el vendaval va afectar 78 exemplars de pi blanc que poblen el tossal del castell, dels quals 19 unitats van ser arrancades d'arrel; 32 es troben doblegats o torçuts i «són perillosos» per ser susceptibles de caure fins i tot amb bones condicions meteorològiques i 27 han perdut part de la seua subjecció al sòl, la qual cosa els converteix en «molt perillosos» perquè poden caure en un pròxim temporal.

L'informe addueix que alguns pins afectats en el seu sistema radicular estan situats en els murs exteriors del castell, zona de «Els Vergerets», i, en cas de caiguda, «tombarien part de la muralla antiga» convertint-se en un perill per a la ciutadania a més d'afectar el patrimoni cultural.

Així mateix, el creixement d'uns quants pins a la vora del camí de la zona d'»El Fossar», en zona de forta pendent, constitueix un perill potencial per a les vivendes situades a les faldes del tossal, concretament en el carrer del Trinquet.

En la zona de la Vila Vella, el creixement de les arrels dels pins existents entre la Torre de l'Aljub i la Torre Roja «podria produir l'afonament del mur».

El document apunta que l'origen de la problemàtica es deu al tipus d'exemplars que pobla el castell, el pi blanc, plantats durant la dècada dels 60.

En conclusió, afirma l'informe, la pinnada del castell necessita una gestió urgent per a ordenar l'arbratge i seria convenient actuar com més prompte millor no sols en l'eliminació de l'arbratge afectat pel vendaval, sinó en tots aquells exemplars que potencialment, amb la seua caiguda, puguen afectar la seguretat dels visitants i de les vivendes limítrofs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.