La coordinadora contra el pla eòlic que afecta el Comtat, la Marina Alta i l'Alcoià es prepara per anar als tribunals

La plataforma demana a la Conselleria d'Infraestructures que emeta un certificat de caducitat del pla perquè els terminis s'han exhaurit

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat ha presentat a la Conselleria d'Infraestructures un escrit en què demana que s'emeta un certificat de caducitat dels 50 aerogeneradors que vol implantar en les serres d'Almudaina i Alfaro (zona 14 del pla eòlic valencià), amb l'argument que el procediment administratiu del pla eòlic té uns terminis que ja s'han exhaurit —i ni s'han construït els molins ni s'ha retirat el projecte.

Segons la coordinadora, la presentació d'aquest document garanteix la possibilitat d'acudir als tribunals per interposar un recurs contenciós administratiu. «D'aquesta manera, podrà ser un jutge, i no la voluntat capriciosa i absurda dels nostres governants, qui dicte sentència sobre la zona 14», ha expressat en un comunicat on manifesta sentir-se «farta» de la situació d'indeterminació del projecte i «cansada» que l'administració ignore tots els seus escrits contra el pla.

En la sol·licitud de caducitat de l'expedient, la coordinadora recorda que l'administració ha fet cas omís de les instigacions de nombrosos col·lectius i organismes oficials contra el pla, com són les 40.000 al·legacions ciutadanes presentades, no contestades per l'administració, i els acords plenaris de diversos ajuntaments en oposició al pla perquè l'administració no ha demostrat l'existència de recurs eòlic suficient i perquè la zona 14 està dins l'àrea d'esmortiment del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. A més la Unesco té declarats en la zona 50 abrics patrimoni de la humanitat i es tracta també d'una zona que va ser declarada ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus), el 5 de juny de 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.