Medi ambient

Una riuada s'emporta tres cotxes a la Jonquera

Els vehicles estaven mal aparcats en un pàrquing que l'Ajuntament havia fet tancar diumenge

L'aiguat va fer tallar un carril de l'N-II a l'altura d'Agullana i cinc carreteres més de l'Alt Empordà

La crescuda del riu Llobregat va arrossegar tres cotxes que estaven aparcats en un pàrquing públic de la Jonquera. Dos dels vehicles moguts per la força de l'aigua es van localitzar allà mateix, però el tercer va ser arrossegat per la riuada i ahir a la nit encara no s'havia localitzat. Segons va explicar l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, l'aparcament del costat de la riera s'havia tancat diumenge a la tarda, però els propietaris dels tres vehicles hi van aparcar igualment. “La gent de la Jonquera sap que aquest aparcament va molt bé, però que quan hi ha previsions de pluges fortes està tancat”, va concretar Cabezas.

L'alcalde hi va afegir que no és el primer cop que la Jonquera es veu afectada per les pluges i ho atribueix a la situació del municipi, que està envoltat de muntanyes. A més, l'alcalde va apuntar que la neteja que s'ha fet en els últims mesos a la muntanya després de les nevades del març ha fet que no aguantés l'aigua. “Potser per això també hem patit una mica més. Una brigada està netejant els embornals que estan plens de terra i fulles perquè si torna a ploure estigui net. Dimecres estarà tot restablert, esperem”, va dir Cabezas.

A banda dels cotxes que es va endur la riuada, a la Jonquera van caure alguns murs i hi va haver petites inundacions en baixos. I és que en aquest municipi altempordanès han caigut més de 250 litres per metre quadrat en dos dies –diumenge i ahir.

Precisament, a l'entrada d'aquest municipi es va haver de tallar un carril de la carretera N-II, perquè havia quedat inundat. En concret, va ser entre els punts quilomètrics 772,80 i 773,30 d'aquesta via, al terme municipal d'Agullana, on els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu als vehicles durant tot el matí.

Carrers inundats

Aquestes van ser ahir les afectacions més importants, tot i que a tota la comarca, la més afectada per les pluges i el temporal de mar, es van haver de tallar diverses carreteres secundàries i es van veure carrers inundats perquè els embornals no donaven l'abast amb tota l'aigua que va caure en poques hores. El moment més intens de pluja va ser ahir al matí, quan hi va haver les crescudes més importants dels rius, sobretot el Llobregat i la Muga.

LA XIFRA

250
litres per metre quadrat
van caure a la Jonquera entre diumenge i ahir a la tarda.

LA FRASE

L'aparcament estava tancat des de diumenge, els cotxes que s'ha endut hi van aparcar més tard
Jordi Cabezas
alcalde de la jonquera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona