Medi ambient

Es desborda la riera de Rubiés al Port de la Selva

La platja de Sant Pere Pescador ha quedat sense dunes per la llevantada

Han de tallar la carretera de Canyelles, a Roses, per una esllavissada

El desbordament de la riera Rubiés (o Romanyac) al Port de la Selva va provocar ahir inundacions a la part més baixa del municipi altempordanès. Segons va explicar l'alcalde, Genís Pinart, fins ahir el temporal no havia fet massa mal al poble, però les pluges de dimarts a la nit van fer desbordar ahir a la matinada la riera, i això va fer inundar un aparcament de l'entrada del poble, algun carrer i els baixos d'un bloc d'apartaments. La zona va estar tancada al trànsit de vehicles fins havent dinat, quan la situació ja havia tornat a la normalitat.

A banda de les inundacions, el temporal de mar va causar desperfectes al camí de ronda, a l'altura del càmping La Vall.

També a Sant Pere Pescador les fortes onades van fer malbé les dunes de la platja i l'aigua va arribar fins a algun càmping del municipi.

Pel que fa a Roses, ahir es va haver de tallar la carretera de Canyelles per una esllavissada i continuava tancat l'accés a Santa Margarida perquè la calçada estava inundada. La de la Punta és la més afectada, però la majoria de platges han quedat malmeses pel temporal.

Neteja de lleres

A part, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha lamentat que l'Agència Catalana de l'Aigua es negués a netejar la llera de la Muga i ha advertit del perill que això suposa en casos de crescuda dels rius com la d'aquests dies. “Sembla que, en moltes ocasions, la suposada preservació del medi ambient passi davant de la seguretat de milers de ciutadans”, ha dit Güell, que ja ha presentat una queixa a Medi Ambient.

S'agreuja el mal estat del passeig dels Griells, a l'Estartit

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va reiterar ahir la necessitat que la administració estatal i catalana intervinguin “urgentment” en la consolidació del passeig marítim dels Griells. La petició, que Rufí ja va fer a finals d'agost, s'ha repetit ara, com a mesura independent de la solució definitiva, en veure com s'ha malmès encara molt més el passeig pel temporal marítim de llevant dels darrers dies, que ha provocat la inestabilitat de l'estructura del passeig. “El darrer temporal ha agreujat la situació d'inestabilitat i ha accelerat la degradació de l'escullera del passeig”, va dir.Rufí, que va afegir que els canvis del passeig “es poden percebre pràcticament d'un dia per l'altre”.Davant aquesta situació d'inestabilitat, l'Ajuntament ja ha encarregat un altre informe als tècnics municipals per avaluar l'afectació del passeig arran del darrer temporal, ja que es detecten esquerdes en un tram d'uns cent metres, arran del buidatge de la base pels temporals. A més, l'alcalde recorda que l'escullera del passeig està fent de barrera de protecció per evitar que l'aigua de mar arribi a la urbanització dels Griells. “Una funció per la qual no ha estat dissenyada”, va recordar Rufí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona