CiU de Sitges proposa la creació d'una taula amb tots els partits per lluitar contra la incineradora

El projecte demostra la «submissió» de la vila a l'àrea metropolitana, segons CiU

Sitges és actualment un dels municipis que podria encabir la incineradora de l'àrea metropolitana, concretament a l'àrea de Vallcarca. La setmana passada, l'òrgan de govern de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient havia d'aprovar inicialment el pla metropolità de gestió de residus 2009-2016 de l'entitat, que havia d'incloure el projecte, però va retirar aquest punt de l'ordre del dia per la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu.

A banda de l'empitjorament de la qualitat de vida dels residents als nuclis de Garraf i les Botigues, la mobilitat dels ciutadans per la carretera de les costes també patiria els efectes de la incineradora, segons CiU: la via, en què «el conseller Nadal ha inaugurat fa poc unes obres en aquesta mateixa carretera, una àrea anomenada ‘paisatgística' per un valor de 7,4 milions d'euros», hauria d'assumir el risc que implica el transport de residus.

El grup diu que «el transport per tren comportaria també un elevat risc al pas dels combois amb els residus a incinerar per la proximitat dels habitatges dels nuclis del Garraf, les Botigues i Sitges». Les «perspectives de construcció d'una incineradora al municipi» també poden comportar efectes negatius en l'activitat econòmica, turística i immobiliària de Sitges. Així mateix, la federació també esmenta els efectes que la incineradora pot causar en el medi ambient del Garraf.

«Estarem vigilants a l'actuació dels dos partits del govern municipal de Sitges (PSC i ICV), que són casualment els mateixos que copen les màximes instàncies (presidència i vicepresidència) de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient», anuncia CiU. El PSC i ICV són «també els mateixos partits que al govern de la Generalitat ocupen la presidència i el seu Departament de Medi Ambient, i això demostra la seva ineficàcia en les seves polítiques de reducció i reciclatge de residus».

Màxima transparència

CiU reclama «la màxima transparència en l'evolució de les decisions» sobre el projecte, i la posada en marxa de processos de participació ciutadana. Per a la formació, «qualsevol actuació a escala municipal hauria de produir-se en el marc d'una taula de tots els partits de l'Ajuntament sense excepció per tal de garantir la representativitat del poble de Sitges». La possibilitat que la incineradora es construeixi a Sitges és l'exemple de la «submissió a l'àrea metropolitana» que viu el municipi, segons CiU. La federació reivindica així la creació de la vegueria del Penedès, perquè «oficialitzi una vegada per totes Sitges no és un apèndix de Barcelona, no és metropolitana». «Som i ens sentim penedesencs», assegura CiU.

UM9 també protesta

Des de Sant Pere de Ribes, UM9 també protesta contra la possibilitat que la incineradora es construeixi a Sitges. La formació proposa crear una plataforma «que lluiti contra l'agressió al medi» que implicaria el projecte. «A banda de les emissions a l'atmosfera, la incineradora produiria anualment entre 135.000 i 180.000 tones de residus perillosos, per als quals caldrà trobar abocadors en l'àmbit de l'àrea metropolitana», diu UM9. El grup també critica el «mutisme» dels alcaldes del Garraf i del president del Consell Comarcal, els quals acusa o bé de «submissió» si és que coneixien la protesta, o bé de «falta de lideratge», si és que no en sabien res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona