Medi ambient

medi ambient

El molí d'Ordis aporta només l'1% de l'energia que cal a l'escola

L'alcaldessa admet que l'aportació és “minsa”, però defensa que s'ha demostrat que l'energia eòlica és compatible amb l'entorn urbà

Es va instal·lar fa dos anys dins del projecte d'ecopoble

El molí de vent instal·lat a l'escola d'Ordis només ha aportat l'1% de l'energia que consumeix el centre escolar. Quan han passat dos anys des que va començar a funcionar, l'aerogenerador ha produït un total de 35 KWh, tot i que s'ha de tenir en compte que en total ha funcionat tretze mesos. El motiu és que l'octubre del 2012 un fort temporal de tramuntana va malmetre una pala de l'aerogenerador i va estar aturat fins que es va poder renovar l'estiu passat.

Tot i que inicialment s'havia parlat d'un estalvi del 25%, finalment amb les dades actuals s'ha vist que l'aportació és més baixa. “Ara tenim més dades i hem arribat a aquesta
conclusió”, explica l'alcaldessa d'Ordis, Maria Crehuet.

L'alcaldessa admet que l'aportació del micromolí és “minsa” però defensa que l'objectiu de la iniciativa anava molt més enllà de la producció energètica. “No pensàvem pas que ens hi faríem rics”, diu l'alcaldessa. Maria Crehuet també admet que el fet de ser pioners pot haver-los anat en contra. “Els aerogeneradors d'ara són més lleugers i produeixen més. Quan comences ja se sap, però és així com s'avança”, assegura.

Segons Maria Crehuet, “l'objectiu no era tant la productivitat com demostrar que l'energia eòlica és compatible amb l'entorn urbà”, segons explicava ahir. L'alcaldessa fa referència a les reticències que generava l'energia eòlica a la comarca de l'Alt Empordà, sobretot pel que fa al soroll i l'impacte visual que podia causar. “També volíem comprovar la capacitat eòlica que tenim al municipi per a possibles altres actuacions en aquest camp”, hi afegia. I és que el municipi empordanès treballa en diversos projectes relacionats amb les energies renovables, amb l'objectiu de convertir-se en ecopoble, una iniciativa pionera. L'objectiu és que sigui eficient pel que fa a l'energia que consumeix.

De fet, aquest aerogenerador és la primera aplicació del projecte Energia: de l'ecopoble a l'ecocomarca, que aplica l'Ajuntament d'Ordis i que ha elaborat la Iaeden (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura). Va començar amb la implantació de plaques solars i està finançat per la Diputació de Girona i l'Obra Social La Caixa.

LA FRASE

No pensàvem pas que ens hi faríem rics. Quan comences ja se sap, però és així com s'avança
Maria Crehuet
alcaldessa d'ordis

Els llums LED de Pols, pendents del PUOSC

Un dels projectes que té previst l'Ajuntament és canviar l'enllumenat del nucli de Pols per llums LED. L'objectiu és estalviar en la despesa elèctrica. Estan pendents que arribin els diners del PUOSC.

Canvien les finestres de l'ajuntament

L'Ajuntament d'Ordis acaba de canviar les finestres de l'edifici del consistori amb l'objectiu també de reduir el consum. Tot i això, no creuen que es redueixi el cost de la calefacció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona