Medi ambient

L'Alt Empordà vol tenir un servei de gestió i recollida d'animals abandonats

El Consell Comarcal planteja la creació d'un centre a tocar de l'abocador de Pedret i Marzà

El projecte executiu situa la inversió en més d'1 milió d'euros

La comarca de l'Alt Empordà podria disposar aviat d'un servei de protecció i recollida d'animals abandonats. El Consell Comarcal està valorant la creació d'un centre en uns terrenys a Pedret i Marzà, a tocar del centre de tractament de residus, i ja té sobre la taula un projecte executiu per a una estructura amb capacitat per a uns 350 gossos, a més de gats, i fins i tot un espai previst per a espècies exòtiques. Aquest projecte redactat des dels serveis tècnics del Consell Comarcal situa la inversió necessària en més d'un milió d'euros.

“Volem tenir un servei de gestió dels animals abandonats, la voluntat política hi és”, confirma Josep Maria Cervera, conseller comarcal encarregat de Medi Ambient. Cervera admet, però, que l'import de l'ordre d'un milió d'euros que apunta el projecte executiu del qual disposen avui obligarà a estudiar amb molta cura com es gestionarà el futur centre. “Un cost d'un milió d'euros és important, sobretot en el context actual; tenim clar que no s'haurà de fer en detriment d'altres partides, però pensem que aquest cost serà només un cop, i, si som capaços de fer-ho, és la gestió el que ens ha de preocupar, el que s'haurà de pagar cada any”, diu el conseller comarcal. Les fórmules que s'han d'estudiar determinaran si la gestió del centre ha de ser directa (des del mateix Consell Comarcal), indirecta (en concessió a una o diverses entitats protectores) o mixta. Cervera recalca que, tenint en compte que el cost del projecte executiu s'ha redactat en base a criteris tècnics (adaptació a les normatives, ràtios d'animals per gàbia, etc.), difícilment es podrà reduir aquest import i per això la gestió del servei s'ha de mirar molt acuradament.

Actualment no hi ha servei comarcal d'aquest tipus i el Consell té un conveni amb l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres (associació sense ànim de lucre) per procedir a la recollida d'animals abandonats al carrer, sobretot gats i gossos.

La majoria dels municipis de la comarca estan adherits a aquest conveni amb un cost anual proporcional a la seva població. Quan es troba un animal abandonat al carrer, s'ha d'avisar l'Ajuntament, el qual es posa en contacte amb la protectora per tal de procedir a la recollida de l'animal. El conveni amb aquesta protectora ja té uns anys i s'ha anat renovant, però el Consell Comarcal considera que aquest funcionament ja no és l'idoni i que cal fer un pas més per dotar-se del servei de recollida d'animals que es mereix la comarca.

Tot i que el projecte encara no està tancat i que és difícil parlar de terminis, Josep Maria Cervera assegura que s'està treballant amb l'objectiu de posar-ho a licitació al 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona