Infraestructures i serveis

Els ciutadans escullen 13 millores per fer a FGC

Els pressupostos participatius destinen 300.000 euros als projectes triats

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) destinarà, aquest any, 300.000 euros del seu pressupost a dur a terme 13 projectes de millora triats directament pels ciutadans i el personal de la companyia que ha participat en el procés de selecció entre 23 propostes diferents. Més de 400 persones han escollit els projectes guanyadors, que inclouen cinc propostes d’àmbit intern de la companyia, amb una incidència directa en el personal, i vuit per executar millores en el servei que ofereix FGC a la ciutadania.

Pel que fa als projectes triats pels usuaris per a estacions i entorns, hi ha: la millora de la il·luminació de la zona més propera a les estacions Baixador de Vallvidrera i Les Planes, amb una dotació de 30.000 euros; la millora d’un pas per a persones amb mobilitat reduïda a l’estació de Balaguer, a què es destinaran 39. 950 euros, la mateixa quantitat que s’invertirà a climatitzar l’edifici de viatgers d’aquesta estació i a comprar un rellotge. També s’han escollit dos projectes per a Vall de Núria, una de les estacions de muntanya que gestiona FGC. Es tracta de la senyalització de les rutes de Núria fins al cim del Puigmal, amb una dotació de 12.000 euros que se sumen als 20.000 que es faran servir per habilitar un espai de maternitat a Vall de Núria. Un total de 25.000 euros seran per a millorar la visibilitat de les escales de l’estació de Sarrià. També s’han triat dos projectes per donar millor informació als usuaris: la instal·lació de monitors del sistema d’informació al client a la part ampliada de l’estació de Provença, que tindrà un pressupost de 15.000 euros, el mateix que es destinarà a emetre píndoles divulgatives a l’interior dels trens.

En el cas dels projectes escollits pel personal de FGC, el pressupost es destinarà a millores als centres de treball de Sarrià, Rubí i Martorell, actuacions en diferents estacions de la xarxa d’FGC i nous sistemes de comunicació de servei amb les persones usuàries, entre d’altres. Algunes de les propostes fetes pels treballadors que es van presentar no es van poder incloure en la fase final de votació perquè són projectes que ja s’estan fent, el que, segons FGC, demostra la sintonia entre les necessitats detectades pel personal i la previsió de l’empresa a cobrir-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona