Infraestructures

salut

Els olotins ja coneixen el seu nou hospital

En una visita d'obres, han pogut conèixer de primera mà tots els detalls i racons del nou centre.

Salut anuncia una aliança estratègica amb Osona i el Ripollès

Preparen l'aliança sanitària entre la Garrotxa, Osona i el Ripollès

Els veïns d'Olot van poder visitar ahir per primera vegada les obres del nou hospital comarcal de la Garrotxa i conèixer de primera mà els detalls del nou edifici, que, si no hi ha entrebancs, hauria d'entrar en funcionament el 2012, substituint les instal·lacions d'ara del carrer Mulleras de la capital garrotxina. A la tarda, les visites guiades van ser per als professionals que treballen en la sanitat de la ciutat i de la comarca de la Garrotxa.

Les obres estan avançades i continuen amb el ritme previst. A final d'aquest any, les estructures estaran enllestides. L'edifici que s'està construint està situat al sector de sota el Mas Subiràs, entre el Riudaura i la ronda del Pla de Dalt. Està integrat en aquest entorn, ja que per la banda que dóna a la ronda, on hi ha l'accés principal, es veu un edifici de poca altura. Per la banda contrària, la més propera al riu, en canvi, es veuen les diverses plantes de l'immoble.

El juny de 2005, el DOGC publicava la licitació per adjudicar l'avantprojecte del nou hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Es va adjudicar a Sanabria Arquitectes Associats i Arquitectura Ingeniería Salud. L'abril de 2009, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar la construcció del nou hospital, i al juliol es van adjudicar les obres a Sacyr i Tau per un valor de 32,4 milions d'euros, i l'equipament té d'uns 10 milions més. El dia 7 de novembre de 2009 el president de la Generalitat, José Montilla, i la Consellera de Salut, Marina Geli, van col·locar la primera pedra.

Salut prepara una aliança estratègica del sistema sanitari públic entre la Garrotxa, Osona i el Ripollès, cosa que han facilitat l'obertura del túnel de Bracons i les millores que es fan a la C-17, entre Vic i Ripoll, segons Marina Geli. Es tracta de compartir treballadors, coneixements, projectes, docència, etc. Per això, entre altres coses, el nou centre olotí tindrà un espai de formació. En l'aliança d'aquest primer triangle, hi fan un paper fonamental els hospitals d'Olot, Campdevànol i Vic, amb el referent del Trueta de Girona i de les estratègies comunes amb la Catalunya del Nord i Andorra, amb l'hospital transfronterer de Puigcerdà com a referent material i amb l'euroregió com a referent teòric.

LA DATA

2012.
És l'any en què el nou hospital
comarcal de la Garrotxa estarà enllestit i a punt per al trasllat del Sant Jaume.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona