Infraestructures

Hereu lamenta l'escàs suport institucional

L'Estat gira l'esquena a l'acte i només hi envia tècnics de Renfe

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va ser ahir la primera autoritat en acomiadar els 154 passatgers que van pujar al tren Alvia 211 que els havia de portar a Figueres per enllaçar amb el primer TGV francès que creuava els Pirineus a través del túnel del Pertús, el 6210 amb direcció a Perpinyà. Tot i la importància de l'acte, Hereu va atendre els mitjans de comunicació envoltat de tècnics de Renfe, però sol, una imatge institucional força diferent a la que es transmetia un dia abans quan s'inaugurava la connexió entre València i Madrid amb tren d'alta velocitat. Ahir, el director de Rodalies de Renfe a Barcelona, Miguel Ángel Remacha, va ser la màxima autoritat de l'Estat que va rebre l'alcalde a la sortida de l'estació de Sants. Però Remacha ni tan sols no va pujar al tren cap a París. Només van pujar-hi alguns tècnics de Renfe. Hereu ho va lamentar. “És una data rellevant i es mereixia... [fa una pausa]. És un primer pas, però és molt significatiu. Fa 132 anys es va obrir la primera connexió francesa Portbou-Cerbère i ara es fa aquest pas. Cal estar ben connectats amb el cor d'Europa, ens hi juguem el futur econòmic”, apuntava. L'alcalde barceloní va aprofitar per explicar que a la connexió que s'inaugurava calia sumar-li també una de molt important per Catalunya: la connexió de mercaderies, que aprofitarà les vies d'ample europeu, per connectar a partir de dimarts des del port de Barcelona fins a la ciutat francesa de Lió.

El 20 de gener del 1878, el trajecte entre Barcelona i Portbou va comptar amb la presència del capità general de Catalunya, els governadors civils de Barcelona, Girona, el prefecte dels Pirineus orientals i fins i tot el bisbe de Perpinyà, que ho van celebrar amb un dinar de germanor. Ahir, els protagonistes van ser les prop de 450 persones que van pujar al tren, 154 des de Barcelona i d'aquestes una cinquantena de periodistes. La rebuda va ser tímida. Al cap de mitja hora molts passatgers barcelonins giraven cua en direcció a Barcelona. Ja ho havien celebrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona