Infraestructures

Alt Penedès

Crearan cinc miradors per ressaltar el valor de la vinya

Avinyonet del Penedès, Subirats i Vilafranca, els tres primers municipis on s'obriran els punts del projecte ‘Miravinya', aquest any

Es donarà a conèixer en el congrés d'art i paisatge que comença avui

El puig de la Mireta, a les Gunyoles, a Avinyonet del Penedès; el nucli de Font-rubí; el castell de Subirats; el camí de la Malgranada, a Torrelavit, i la muntanya de Sant Pau, a Vilafranca del Penedès, seran els punts de la geografia penedesenca més destacats a partir d'ara en les guies turístiques vinculades amb l'enoturisme. En aquests cinc punts hi haurà en els pròxims anys un mirador, que ha projectat la Universitat Politècnica de Catalunya amb la col·laboració de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Reus i la Facultat de Belles Arts, amb un cost de 14.160 euros.

El projecte de miradors de la vinya i del vi, Miravinya, com ja se l'ha batejat, serà un dels centres d'atenció del tercer Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que tindrà lloc avui i demà a Subirats, a la finca de cal Maristany de Lavern, a Subirats, i a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès.

En aquesta tercera edició del congrés es debatrà el valor de l'enoturisme com a transformador de l'activitat econòmica, el paper de les varietats de vinya autòctona, diverses experiències de l'aprofitament del paisatge i el projecte Vinyafranca, l'objectiu del qual és reflexionar sobre la relació que té la capital del vi amb el sector.

L'organització del congrés i els impulsors Vinyafranca han creat quatre instal·lacions efímeres a Vilafranca del Penedès i una a l'entorn de can Maristany de Lavern, a Subirats, fetes per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Reus, la Universitat Rovira i Virgili, l'Arsenal i la Facultat de Belles Art de la Universitat de Barcelona, perquè ajudin a fer entendre la relació de la ciutat amb la vinya i el vi. Les instal·lacions de Vilafranca estan situades davant el Palau Baltà, la plaça de Santa Maria, la façana de l'Agrícol i el carrer del Comerç. El projecte Miravinya, que es fa amb l'impuls del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, es durà a terme per fases. En una primera fase, abans del desembre d'aquest any, es faran els tres primers miradors: el del puig de la Mireta, el del castell de Subirats i el de la muntanya de Sant Pau, que costaran uns 21.000 euros. Els dos miradors restants es construiran en una segona fase.

LES XIFRES

5
són els miradors
que es faran a l'Alt Penedès adreçats a les persones que facin enoturisme i passegin pel territori.
21.000
euros és el cost
de les tres primeres instal·lacions que es construiran abans de final d'any en tres municipis.

LA DATA

02.06.11
Avui comença
el congrés a Subirats, a cal Maristany. Demà continuarà a Vilafranca del Penedès, a l'Auditori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona