La crisi no afecta el desenvolupament del Pla de Barris que ja ha complert el 70% d'accions de la primera convocatòria

El secretari de Planificació Territorial del Govern, Oriol Nel·lo, ha assegurat que malgrat la crisi els ajuntaments han complert i «han respost al seu compromís extraordinàriament» amb el Pla de Barris, que els finança el 50% de l'actuació. Segons ha detallat Nel·lo, de la primera convocatòria s'ha complert al 70% de les actuacions. Tot i que després de quatre anys haurien d'haver acabat, la Generalitat creu positiu aquest percentatge i per això permetrà ampliar el termini. Aquest divendres s'ha inaugurat a Lleida l'exposició sobre la Llei de Barris que s'aplica a dos sectors de la ciutat i 6 barris de Balaguer, Tremp, Solsona, Cervera, Artesa de Segre i Ponts (Noguera) amb 73 MEUR d'inversió.

Actualment la Generalitat té en marxa 92 projectes de millora de barris a Catalunya en 77 municipis. El secretari de Planificació Territorial del Govern, Oriol Nel·lo, ha assegurat que els efectes ja són clars als primers nuclis que es van adherir al programa en la primera convocatòria. Segons ell «molts d'aquests barris no entrarien a la Llei de Barris s'hi ara s'hi presentessin».

Aquest juliol es coneixerà la resolució de la sisena convocatòria del Pla de Barris, en la qual s'hi han presentat el barri del Portal de la Magdalena de Lleida, o els centres històrics de Juneda, les Borges Blanques, el Pont de Suert i Almacelles. Aquest cop els pobles de menys de 10.000 habitants rebran com a ajut el 75% del cost del projecte, en detriment dels més grans que seguiran rebent la meitat del total.

En la inauguració de l'exposició ubicada al Palau de la Paeria, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha definit la Llei de Barris com «la política més important feta entre Generalitat i ajuntaments per treballar pels barris de Catalunya que més suport necessitaven des de la òptica de les persones».

L'exposició mostra l'esforç institucional i ciutadà fet per renovar els barris degradats de Catalunya, en companyia de la remodelació urbanística o construcció de 500 carrers, 105 places, 141 zones verdes, 43 centres culturals i 64 centres cívics. La mostra, que ja ha estat a Barcelona, visitarà properament Girona, Tarragona i probablement Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona