Infraestructures

La millora de l'N-II de Maçanet a Tordera, a informació pública

Foment aprova provisionalment el projecte després de dos anys de redacció

Hi ha 20 dies per fer-hi al·legacions

El Ministeri de Foment va treure ahir a informació pública el projecte de millora de l'N-II entre Maçanet de la Selva i Tordera, el tram de 8 km que havia de tancar l'autovia A-2 gironina pel sud i que el govern del PP va decidir no desdoblar i fer-hi només un “condicionament”. Després d'estar dos anys redactant-se el projecte –la redacció es va adjudicar el setembre del 2013–, finalment la direcció general de Carreteres va aprovar-lo provisionalment a finals de setembre i ahir es va publicar l'anunci d'inici d'exposició pública –amb la relació de finques afectades– tant al BOE com a El Punt Avui de Girona. Ara s'obre un període de 20 dies durant el qual la documentació del projecte de traçat es pot consultar per fer-hi al·legacions tant als ajuntaments de Tordera i Maçanet com a les seus de carreteres de l'Estat de Barcelona i Girona. Les obres de millora afectaran 81 finques de Tordera i 45 de Maçanet.

Segons constava ja en la documentació de la licitació de la redacció del projecte, la idea és que l'N-II entre els quilòmetres 682 i 690 consti de dues calçades de 3,5 metres d'amplada cadascuna, sense cap mitjana i amb vorals exteriors d'1,5 metres, i que la velocitat hi estigui limitada a 80 km/h. En aquell moment s'estimava un cost de 15,2 milions (sense IVA).

El govern del PP va decidir a principis de legislatura no desdoblar aquest tram adduint el seu alt cost –el projecte de desdoblament incloïa un túnel que ho encaria molt– i que havia “deixat de tenir funcionalitat dins de la xarxa de carreteres de l'Estat”, després que el 2010 va cedir a la Generalitat l'N-II al Maresme entre Tordera i Montgat. Això ha fet que la Generalitat hagi reclamat fa uns mesos a l'Estat que li traspassi també aquest tram, el Maçanet-Tordera, acompanyat, això sí, d'una dotació econòmica que en possibiliti el desdoblament.

LA XIFRA

15,2
milions
(sense IVA) era el pressupost previst de l'obra quan es va posar a licitació la redacció del projecte el 2013.

Remodelació d'enllaços a Tordera

Des del juliol estan en marxa les obres de remodelació de dos enllaços a Tordera, que tenen un projecte a part, tot i que estan al mig d'aquest tram de 8 km. L'obra es va adjudicar el març passat per 5,1 milions d'euros a l'empresa lleidatana Benito Arnó i té un termini d'execució de 22 mesos. Concretament, es remodelarà una intersecció per transformar-la en un enllaç a diferent nivell i es milloraran les característiques d'un altre enllaç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona