Infraestructures i serveis

Municipal

El passeig inacabat de Pineda es transforma en aparcament provisional

El tram del barri del Poblenou s’omple de vehicles a peu de platja que ningú controla

A l’octubre haurien de començar les obres del parc infantil adaptat

El tram a mig fer del passeig marítim del barri del Poblenou –pendent d’acabar des de fa dues temporades– s’ha convertit aquest estiu en un aparcament improvisat a peu de sorra amb una ocupació de desenes de vehicles, especialment durant el cap de setmana. Els cotxes hi accedeixen pel Rierany dels Frares i arriben fins a l’esplanada on hi havia un circuit de cars, un espai privat, on queden aparcats durant tot el dia. Tot i això, alguns conductors porten la comoditat fins a l’últim extrem i estacionen el vehicle a tocar de la platja, a l’espai maritimoterrestre on els cotxes no haurien de ser-hi. Alguns fins i tot ocupen part de l’espai on està prevista la construcció d’un parc infantil que ha de ser el principal atractiu de la urbanització quan aquesta estigui enllestida i on anteriorment s’havia aixecat un edifici d’obra que s’havia utilitzat com a guingueta i unes pistes de tennis. Des de l’Ajuntament, la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), assegura que el consistori desconeixia l’ús que s’està fent de l’espai de platja i que no ha arribat cap queixa en aquest sentit: “Els cotxes, a tocar de la sorra, no hi haurien de ser i es traslladarà la informació a la policia local perquè hi actuï si és el cas.”

Biosca reconeix que el desenvolupament de la urbanització d’aquest tram de passeig s’ha alentit més del que estava previst: “La construcció del parc infantil hauria de començar a l’octubre i serà un espai amb elements adaptats als infants amb discapacitats i inspirat en el mar.” I hi afegeix: “L’actuació hauria d’estar enllestida en sis mesos.” Paral·lelament al parc infantil, des del consistori es treballa per continuar amb la urbanització del passeig fins a enllaçar-lo amb el Rierany dels Frares, que separa els termes municipals de Calella i Pineda.

La urbanització d’aquest tram de passeig, la va assumir directament l’Ajuntament després que l’Estat anunciés que no se’n faria càrrec. Les obres no han inclòs l’expropiació de les construccions a peu de platja i sí que s’ha habilitat un vial que haurà de ser de trànsit restringit i que dona accés al càmping Caballo de Mar.

LA FRASE

Els cotxes a tocar de la sorra no hi haurien de ser i s’informarà la policia local perquè hi actuï si és el cas
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l’ajuntament de pineda de mar

LA DATA

27.09.15
És el dia
en què van començar oficialment les obres de construcció del tram del passeig marítim del Poblenou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona