L'Alt Penedès es prepara per a l'apagada analògica definitiva de televisió, que serà dimarts que ve

El responsable de Catalunya Connecta, Antoni Soler, va aprofitar dijous la trobada del consell d'alcaldes de l'Alt Penedès per informar des de la secretaria de Telecomunicacions a través de videoconferència sobre l'apagada analògica als últims municipis de l'Alt Penedès. Dimarts que ve deixarà d'emetre el senyal analògic el repetidor de Collserola, que dóna servei als municipis de Pontons i Sant Llorenç d'Hortons i a petits nuclis aïllats d'altres municipis. Així doncs, dimarts s'acabarà finalment el procés d'apagada de la TV analògica a l'Alt Penedès, que s'ha iniciat de manera gradual i que ha afectat la majoria de municipis. Això no vol dir que no es continuïn fent correccions tècniques per millorar el senyal digital que surt d'alguns centres emissors per millorar la qualitat de la imatge en alguns punts de la comarca, com explicava l'ens comarcal ahir en una nota. En aquest sentit, Soler va demanar la col·laboració dels ajuntaments perquè comuniquin a la secretaria de Telecomunicacions qualsevol zona fosca que tinguin dins el seu terme municipal per millorar el senyal allà on sigui tècnicament possible. Per als nuclis de menys de 50 habitants que no quedin inclosos en cap àrea de cobertura de la TDT, els particulars hauran d'encarregar a un instal·lador acreditat adaptacions tècniques als seus televisors per rebre el senyal per satèl·lit. Per rebaixar els costos d'aquestes adaptacions, el responsable de Catalunya Connecta va explicar que hi ha una línia de subvencions de fins a 200 euros per a la instal·lació.

Durant el consell l'Acadèmia Tastavins del Penedès va explicar la voluntat d'estendre a tots els municipis la jornada Nits de vins, coincidint amb les festes majors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona