Serveis

Restauren la riba del pantà de Sau amb zona de pícnic i aparcament

Els treballs, amb 132.712,33 euros invertits, s'han fet a la ribera més propera al campanar

L'espai s'havia degradat per l'alt nombre de visitants que rep

“Un lloc tan bonic com l'espai natural de les Guilleries-Savassona no podia permetre's estar tan degradat”, es comentava durant la presentació dels treballs de restauració que s'han fet al tram de riba més proper a l'església de Sant Romà de Sau, el símbol de l'embassament osonenc.

“La zona s'havia fet malbé a causa de l'alt nombre de visitants que rep (aproximadament 1.200 cada cap de setmana), que aparcaven el cotxe a tocar de l'aigua. I, tot i que cada vegada la gent és més civilitzada, deixaven moltes deixalles. L'espai també s'anava degradant per les fortes oscil·lacions del nivell de l'aigua, que deixen una franja de terreny inundable sense vegetació”, argumentava la directora de l'espai natural de les Guilleries-Savassona, Isabel Cabrera. La problemàtica que suposa l'anar i venir de visitants fa anys que és motiu de debat a l'Ajuntament de Vilanova de Sau. Fa dos anys, l'alcalde, Joan Riera, ja apuntava que potser la solució seria prohibir el pas dels vehicles, però reconeixia que és complicat perquè el terreny és d'un propietari. Durant la presentació va tornar a sonar aquesta possibilitat.

L'actuació, que ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona i l'Obra Social La Caixa i que ha suposat una inversió de 132.712,33 euros, ha consistit a recuperar la zona de pícnic instal·lant-hi taules i bancs de fusta i delimitant l'espai amb un mur de pedra seca. S'ha ordenat l'aparcament, s'ha desplaçat l'accés a la zona inundable i s'ha ampliat la terrassa mirador, ara vetada als vehicles. Finalment, s'han plantat arbres i arbustos per millorar la biodiversitat.

Els encarregats de fer els treballs han estat onze persones en risc d'exclusió social. “Per ells, treballar en obres per a l'ús públic és positiu. De seguida se senten recompensats per l'esforç”, deia des del Tac Osona Pere Medina. Les actuacions han endreçat la zona més propera al campanar, una de les més atractives.

LA XIFRA

11
persones
en risc d'exclusió social han estat les encarregades de fer els treballs de restauració


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona