Serveis

JOSEP FUENTES

ALCALDE DE PONT DE MOLINS

“Ni un poble dormitori ni créixer a qualsevol preu”

Josep Fuentes (CiU) és alcalde d'un municipi d'uns cinc-cents habitants que té una bona situació econòmica i projectes amb atractius que van més enllà de l'àmbit municipal. Lògicament, l'alcalde se n'enorgulleix i admet que la situació geogràfica i la proximitat amb Figueres són elements determinants, però també reivindica les apostes de la seva gestió.

Quin és el secret de Pont de Molins?

És cert que tenim empreses potents instal·lades al municipi –per exemple Calsina Carré– i que això és una sort per a un poble petit com el nostre. Però també reivindiquem una bona gestió, crec que hem sabut picar a les bones portes i generar els convenis que necessitàvem. El nostre municipi està molt ben situat i té moltes possibilitats; la proximitat de Figueres és un fet, però, tal com diu el lema del nostre poble, som un poble amb futur.

El municipi no tem que la futura variant de l'N-II aparti els visitants?
No ens ha d'afectar la variant de l'N-II, al contrari. No ens hem estancat ni ens hem limitat a gestionar el dia a dia. També tinc molt clar que volem créixer però amb sostenibilitat; no volem ser un poble dormitori, volem que es creïn llocs de treball, però no pas a qualsevol preu ni en qualsevol sector d'activitat.
Quin balanç fa d'aquest mandat, s'han complert els punts que hi havia en el seu programa?
Diria que si teníem programat un 100 hem realitzat un 200, més no puc dir-li. La recuperació de la cooperativa Ricardell no estava en el nostre programa i ara ho tenim fet. Ha passat el mateix amb el monestir del Roure. En aquest cas sí que teníem en el programa l'inici d'una primera fase, i l'adequació de l'espai, però és que ara ja estem en la fase de donar contingut al monestir i desenvolupar-hi activitats; per tant, estem molt avançats també en aquest aspecte. També tenim el local de l'antiga societat Nova Harmonia al centre del poble que no teníem programat en aquest inici de mandat i que estem acabant. Amb l'Harmonia tindrem un espai cèntric perquè s'hi facin exposicions i a disposició de les entitats; confiem poder obrir abans de final d'any. No vull que sembli que l'alcalde va de sobrat, però realment hem avançat molt, i sense renunciar al dia a dia.
Com està el tema del polígon industrial de Pont de Molins?
El POUM ja es va aprovar i ara estem ultimant el pla parcial, que ja està molt avançat i volem que estigui acabat abans de la meitat de l'any que ve. Estem situats en una àrea molt potent i creiem que serà una bona eina per al municipi.
Quina és la situació econòmica de l'Ajuntament?
En aquests moments tenim un endeutament del 5,8%; tenint en compte que el màxim seria un 110%, crec que no està malament. I l'any que ve confiem que tindrem aquest deute liquidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona