Serveis

Èxit del tren a 1 euro

La demanda supera l'oferta i manquen places

Després de dos mesos de funcionament, s'ha fet el balanç de l'operació “tren a 1 euro” que havia estat llançat el mes de gener a tota la regió pel Consell Regional i la SNCF. Aquest servei és un èxit, però la demanda és tan forta que no hi ha prou places a 1 euro per a tothom. «És normal. A qui no li agrada viatjar amb un bitllet que costa només un euro?», comenta un viatger.

Molts usuaris d'aquest transport públic no han dubtat navegar per internet mitjançant els seus ordinadors per a reservar un bitllet, ja que és l'única manera d'obtenir-ne un. Els mateixos viatgers expliquen: «Cal reservar anticipadament. Jo volia un bitllet per al 20 de gener i vaig connectar-me a la pàgina web per a fer les reserves el dia 15. Quina sorpresa! Ja estaven reservats tots els bitllets i això fins al 7 de febrer!».

Les hores de més freqüentació tenen sempre exhaurides les places a 1 euro, amb dues o tres setmanes d'antelació. I encara a peu d'estació, hi ha molts usuaris que no saben com es poden adquirir els bitllets o que desconeixen l'oferta exacte malgrat haver estat àmpliament difosa amb cartells publicitaris i anuncis a diverses publicacions.

Alba Alcaide Vendrell, estudiant de 1er any de Llicenciatura d'Estudis Catalans, IFCT, Universitat de Perpinyà, UE Traducció i Llengua de la comunicació.

Article publicat en el marc de cooperació entre l'edició digital de El Punt Avui i l'IFCT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.