Serveis

Veuen l'ordenança de l'aigua a Vidreres sense fonament

Pel gestor del servei, l'Ajuntament vol confiscar xarxes privades

Mallart diu que hi ha invasió de competències

La nova ordenança de l'aigua a Vidreres no té fonament, segons els gestors del servei des de fa gairebé tres dècades. Carles Mallart, el gerent de les societats que presten el servei a quatre urbanitzacions i al polígon industrial, sosté que el text aprovat per ple el 28 de juliol és un intent de “confiscar la xarxa a la mínima excusa”.

Mallart ha volgut respondre a l'aprovació inicial de l'ordenança del dia 28 de juliol amb un text contundent de set punts. A banda de l'intent municipal de “confiscar” xarxes privades, que són de les seves empreses, l'empresari considera que la iniciativa hauria d'haver estat de la Generalitat i no pas de l'Ajuntament, ja que afecta “instal·lacions privades de servei públic”.

Rec Madral, Riera de Cabanyes i Master Llagostera ofereixen el servei d'aigua en alta [a les urbanitzacions] i en baixa [a les aixetes de les cases]. Les seves instal·lacions tenen gairebé 200 km de llargada, segons la resposta dels gestors “de titularitat privada diversa que s'ha de respectar”. Mallart responsabilitza el secretari de l'Ajuntament, Toni Esqué, i no l'equip de govern de la “pseudoordenança reguladora”. Explica que no hi ha hagut en cap cas risc per a la salut.

Cinc municipis

Mallart assegura que veuen bé que el consistori vulgui municipalitzar el servei i que volen negociar una hipotètica concessió. Però considera que l'ordenança és una decisió unilateral. “El servei subministra aigua a través del sistema supramunicipal de Can Prats a Llagostera, que abraça cinc municipis [Llagostera, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Vidreres i Lloret], sis estacions d'impulsió/regulació i fins a dotze urbanitzacions dels esmentats municipis, amb 51 km de xarxa en alta”, indica el comunicat dels gestors.

LA FRASE

O es fan les coses bé o es deixa com està [...]. L'ordenança vol confiscar la xarxa a la mínima excusa
Carles Mallart
Gerent de l'empresa de l'aigua

La “rectificació” del ple del 29 de juliol del 2014

El gerent de les empreses que presten el servei d'aigua a Vidreres, en una situació no regulada legalment des de fa tres dècades, recorda que el ple de Vidreres ha hagut de rectificar, com a mínim, en una ocasió després d'un acord de ple. Segons Mallart, l'ordenança va pel mateix camí.

Mallart es refereix al 29 de juliol del 2014, quan el ple municipal va aprovar una moció per recuperar de manera immediata la gestió de l'aigua. L'equip de govern, de CiU, es va abstenir. Segons el text de resposta de Mallart a l'ordenança de l'Ajuntament, “aquella moció va aprovar il·legalment la confiscació del servei d'aigua pel ple i després es va haver de rectificar en veure les xifres econòmiques compensatòries, i la supramunicipalitat del servei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona