Infraestructures i serveis

Les pròximes vagues de Renfe i Iberia tornaran a complicar la mobilitat

Avui hi ha la segona jornada d’aturades al tren i el 30 d’agost i l’1 de setembre n’hi haurà més

El personal de terra d’Iberia es mobilitzarà el dies 24, 25, 30 i 31 d’agost

Més dies conflictius pel que fa a la mobilitat durant aquest mes d’agost. A Renfe, el sindicat CGT fa avui la segona jornada de vaga parcial, que afectarà la circulació dels trens de Rodalies entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i entre les vuit del vespre i la mitjanit. En aquests dos trams de quatre hores només circularan el 40% dels trens d’un dia normal, segons els serveis mínims essencials decretats pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment.

Pel que fa a la circulació dels trens de llarga distància convencional i alta velocitat, s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es fan amb personal de Barcelona. Els serveis essencials dels trens Avant són del 65%. La jornada de vaga parcial als trens de Renfe es tornarà a repetir el dies 30 d’agost i 1 de setembre.

A l’aeroport del Prat, el personal de terra de la companyia Iberia ha convocat quatre noves jornades de vaga els dies 24, 25, 30 i 31 d’agost a l’aeroport del Prat “davant la passivitat de la direcció d’Iberia i la falta de propostes”, segons ha denunciat la UGT en un comunicat. Els mateixos treballadors ja van fer aturades el cap de setmana del 27 i i el 28 de juliol, quan els treballadors van instar la direcció a reprendre les negociacions abans del 2 d’agost i asseguren que no han rebut cap resposta. El personal de terra d’Iberia, que s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies a l’aeroport de Barcelona, protesta per la falta d’estabilitat de la plantilla, l’excés de càrregues de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i la laboral. Per això reclama a Iberia que doti l’aeroport dels mitjans suficients, en la línia d’altres instal·lacions de les mateixes característiques, com el de Barajas. En la darrera convocatòria de vaga es van haver de cancel·lar més d’un centenar de vols.

Els vigilants de seguretat denuncien

Els vigilants dels filtres de seguretat de l’aeroport del Prat van presentar ahir denúncies a Inspecció de Treball i als jutjats perquè consideren que Trablisa, l’empresa per la qual treballen, infringeix els seus drets. La denúncia va coincidir amb el cinquè dia consecutiu de l’aturada indefinida, que té una incidència molt escassa perquè és compleixen els serveis mínims del 90% que va establir el Ministeri de Foment i el temps d’espera dels viatgers a les cues és l’habitual per aquesta època de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona