Urbanisme

L’Agulla completa els camins fins a Manresa i Sant Fruitós

El consorci que formen els ajuntaments augmenta la seguretat i la connectivitat del tram del Guix

El consistori fruitosenc millorarà el camí del polígon Sant Isidre i la Junta de la Sèquia la façana de la carretera de Santpedor

Bona notícia per ciclistes i caminants. El parc de l’Agulla estarà més i millor connectat amb Manresa i Sant Fruitós de Bages a partir del 2019. El consorci que formen els dos ajuntaments ha aprovat actuacions per valor de 160.000 euros que se centren, sobretot, en fer que el camí del Grau, que passa pel barri del Guix, sigui practicable a peu, en bicicleta i en cotxe. A més, el consistori de Sant Fruitós millorarà el camí que surt del polígon Sant Isidre –conegut com el del Supeco– i la Junta de la Sèquia afrontarà l’endreça de la façana del parc de la carretera de Santpedor. Aquests dos darrers projectes encara no tenen pressupost.

L’objectiu és “apropar el parc no només a Sant Fruitós i Manresa, sinó a tota la comarca; la gent podrà deixar el cotxe a la Rosaleda o al polígon Sant Isidre i fer una caminadeta amb comoditat i seguretat”, ha explicat l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés. A més, el projecte de la carretera de Santpedor permetrà trencar “la barrera entre el parc i la ciutat que va suposar la construcció de la ronda de Manresa”, ha detallat Marc Aloy, regidor manresà d’Urbanisme.

Però anem a pams. Fins ara, des de Manresa ja es podia anar caminant fins el parc des de l’avinguda Universitària –fent el recorregut de la Sèquia fins el parc de Can Font i enllaçant amb el camí de les Aigües– i des de la Parada Nova, resseguint la via del tren per arribar al Parc Tecnològic i agafar l’antic camí ral de Sallent, que du fins el berenador. Amb les actuacions del consorci, s’hi incorporarà plenament el camí que passa pel Guix, en dos vessants. Per una banda, es farà una zona segura entre la passera del Guix i el camí del Grau que evitarà que la gent hagi de jugar-se la vida per la C-16. També permetrà que els cotxes s’hi puguin incorporar o sortir-ne amb seguretat. Les obres tenen un pressupost de 60.500 euros i s’iniciaran ara a la tardor. Un cop fetes, els veïns de Manresa podran utilitzar el camí que ve de Viladordis per anar a l’Agulla passant pel Guix, mentre que els de Sant Fruitós també veuran completat el camí que arriba de la Rosaleda i que passa pel polígon nou.

En aquesta mateixa zona, s’obrirà també un corriol –per vianants i bicicletes– entre la fàbrica del Tous i el parc de Bombers que enllaçarà amb la Sèquia. L’actuació té un cost de 78.105 euros i s’executarà en dues fases repartides entre el 2017 i el 2018.

El quart itinerari –el que afrontarà la Junta de la Sèquia– és el que arriba al parc per la carretera de Santpedor i que al seu dia va quedar escapçat per la construcció de la ronda de Manresa. Aquest projecte preveu endreçar tota la façana –on ara hi aparquen cotxes–, habilitar una zona per a vianants i bicis i un carril segregat que permetrà que la línia de bus de Manresa a Santpedor hi faci parada. A l’altra banda, s’ubicarà també una marquesina.

I el darrer itinerari és el que surt del polígon Sant Isidre de Sant Fruitós, que també es millorarà. Aquest projecte l’afronta en solitari l’Ajuntament fruitosenc i preveu doblar l’amplitud de la calçada amb la idea que vianants i bicicletes hi passin amb més seguretat. Ara, tot just s’acaba d’adjudicar la redacció del projecte, que es preveu que es pugui dur a terme entre el 2018 i el 2019, segons ha detallat l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés.

LA FRASE

L’objectiu és apropar el parc no només a Manresa i Sant Fruitós, sinó a tota la comarca del Bages
Joan Carles Batanés
alcalde de Sant fruitós de bages


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona