Urbanisme

Municipal

turisme

Arenys de Mar atrau un nou inversor per obrir un hotel

La immobiliària Àngel Berrocal ha comprat la finca de la riera de can Ramis i busca promotors que hi vulguin fer l’establiment o apartaments turístics

Es respectarà la façana i l’estructura perquè està declarada bé d’interès local

La finca de can Ramis d’Arenys de Mar té nous propietaris. La immobiliària Àngel Berrocal Investments, amb seu a Mataró, ha adquirit la casa pairal del segle XVIII, situada al capdavall de la riera Bisbe Pol. L’edifici, de tres plantes i amb un superfície de mil metres quadrats, ja té usos hotelers des de fa uns anys, quan l’anterior propietari també va intentar que algun grup promotor hi instal·lés un hotel.

Aquesta és la mateixa intenció dels inversors actuals, que estan buscant un grup interessat a fer-hi un hotel o a apostar per pisos turístics. “Estem valorant el cost i el retorn que podem tenir fent-hi un hotel o la possibilitat de pisos turístics”, explica Alberto Àngel, l’actual propietari, que a l’estiu va comprar la finca, a la Sareb, sense desvelar el preu que en va pagar.

La voluntat és que la remodelació de l’edifici tiri endavant i es pugui presentar un projecte a l’Ajuntament com més aviat millor. Abans, però, la immobiliària ha de concretar amb els inversors interessats la possibilitat de fer-hi un hotel de categoria amb setanta habitacions. L’altra opció, tal com explica el propietari, és fer-hi apartaments turístics que es podrien posar a lloguer. Des de l’Ajuntament estan en espera de conèixer els detalls del sector, perquè fa anys ja es va canviar els seus usos perquè s’instal·lés un hotel que no va arribar mai.

“No interessa tenir-ho aturat perquè sabem que és una oportunitat i s’ha d’aprofitar”, hi afegeix l’inversor, que reconeix que el municipi s’està consolidant turísticament amb establiments hotelers que han obert portes amb èxit últimament, com el Sa Voga i el Vila d’Arenys.

Atractiu turístic

La finca de can Ramis, tal com recorda l’arxiver municipal Hug Palou, ja va ser un hostal en ple boom del turisme a Arenys de Mar. Ara el grup inversor està convençut que aquest és un bon lloc, estratègicament situat com a destí turístic. La finca ocupa la planta rectangular que fa cantonada amb la riera i el carrer d’Avall, just davant l’ajuntament, a pocs metres de la platja. Amb els anys la casa senyorial es va distribuir en diferents habitatges, planta baixa, pis i golfes. Alguns espais a peu de la riera es mantenen ocupats per locals.

L’immoble està catalogat en tot el seu conjunt com a monument d’interès local. Això obliga a conservar-ne el volum i la façana, les cantonades de la qual són de pedra. Més enllà de les tres plantes, la casa familiar també té un pati interior de prop de quatre-cents metres quadrats. Segons el promotor, aquest espai podria guanyar-se per ampliar superfície de l’espai hoteler.

Fa uns anys, en aquest espai l’Ajuntament va impulsar degustacions gastronòmiques a l’estiu, amb la col·laboració de diversos establiments.

LA XIFRA

70
habitacions podria contenir l’hotel, però també hi ha la possibilitat d’encabir-hi 22 apartaments turístics

LA FRASE

Estem valorant el cost i el retorn que podem tenir fent-hi un hotel o la possibilitat de pisos turístics
Albert Àngel
Ángel berrocal investments

Parada i fonda de Carles IV

Can Ramis és una de les poques cases nobles que al segle XVIII es van aixecar als peus de la riera. L’immoble era la casa familiar de la família Milans, una important nissaga arenyenca que anys més tard es va emparentar amb la de can Ramis de Sant Celoni, fet que va donar el nom compost a la finca de can Milans-Ramis.

El 1802 la visita del rei Carles IV i la seva família va mobilitzar mitja comarca en aturar-se amb tot el seguici durant el viatge que feien fins a Figueres. Arenys de Mar va ser la població escollida i can Ramis, la casa amb les millors condicions i prou habitacions per fer-hi parada i fonda. Arran de la visita, els monarques van regalar uns forrellats que van deixar posats a les habitacions, tal com s’explica al monogràfic sobre la visita reial que es recull al programa de festa major de l’any 1946.

A la recepció que els monarques van fer a can Ramis, els representants de l’Ajuntament van aprofitar per reclamar al Borbó la permanència de l’escola de pilots i més mestres, així com el cost de les obres del camí ral. A la tornada de Figueres la comitiva va tornar a dormir a can Ramis però, tot i la insistència, les obres no es van pagar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona