Urbanisme

La prioritat per a vianants a les tardes acaba dilluns a l’eix comercial de Platja d’Aro

Demà és l’ultim dia que es tallarà al trànsit l’avinguda s’Agaró, una iniciativa ben valorada pel govern local i els hostalers, i que es podria recuperar en el futur

La restricció d’accés de vehicles comercials a l’eix comercial de Platja d’Aro –als trams més cèntrics de les avingudes s’Agaró i Cavall Bernat– s’aixecarà al final d’aquest cap de setmana, com estava previst. “Dilluns al matí”, confirmava ahir l’alcalde, Maurici Jiménez, retiraran les barreres mòbils i la senyalització, com estava previst des que es va començar a aplicar la mesura, l’1 de juliol, per ampliar els espais de passejada de vianants i estesa de terrasses, tot mirant de garantir les distàncies per frenar la propagació de la Covid-19. Pel que fa als aparcaments dissuasius dels Estanys i l’extrem nord, es mantindran com a mínim fins al cap de setmana vinent, i miraran de mantenir les dues bosses de places tot el setembre.

En termes generals, la valoració dels visitants –un cop estacionats els vehicles– i restauradors beneficiats per la major capacitat de les terrasses ha estat molt positiva. Hi coincideix el president de l’Associació d’Empresaris de Platja d’Aro, Manel Canadell, tot i que recorda que els comerciants no s’han vist tan afavorits: el públic es canalitzava cap al mig de la via i s’ha allunyat dels aparadors.

Debat per decidir el futur

Jiménez explica que algunes de les mesures, com ara l’anul·lació de places d’aparcament en l’àmbit per mantenir un espai més esponjat, no es revertiran, i tot i que admet que hi ha aspectes que cal polir, com ara el tall del tram de Cavall Bernat que complicava l’accés des de Calonge, la idea és aprofundir en el recurs de recuperar una zona de vianants “amb tancaments temporals al trànsit”, en caps de setmana, ponts o períodes de vacances de Nadal, Setmana Santa o estiu. Aquest setembre debatran un possible redisseny en el marc del consell econòmic local, i diverses taules sectorials. I a l’octubre convocaran un concurs d’idees per a la reurbanització de la zona comercial, després de les obres previstes de clavegueram el 2022. Per Canadell, el debat és positiu, però vol que sigui amb “amplitud de mires” i en un horitzó per d’aquí a unes dècades.

LA DATA

06.09.20
dilluns
l’eix comercial de Platja d’Aro tornarà a ser transitable per als vehicles a les tardes, tot i que no s’hi podrà estacionar i el municipi aposta per recuperar els talls temporals en períodes de màxima afluència de visitants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona