Urbanisme

hisenda municipal

Vidreres vol reformar el vell ajuntament amb diners de l'N-II

L'alcalde reclama a l'Estat que pagui l'1,5% cultural de les obres de la via per a la rehabilitació de la Casa de la Vila

L'Ajuntament de Vidreres ha reclamat al govern de l'Estat l'1,5% cultural corresponent a les obres de l'N-II per poder-los destinar a la segona fase de la rehabilitació de la vella Casa de la Vila. “Tenim l'obra de l'N-II que passa per dins el terme municipal de Vidreres, i en qualsevol obra que es faci, en qualsevol projecte, s'ha de destinar un 1,5% a temes culturals”, va explicar l'alcalde, Jordi Camps (CiU).

En concret, l'Ajuntament de Vidreres vol que aquests diners –pendents de quantificar– es destinin a la segons fase de la rehabilitació de l'edifici del vell ajuntament. “La Casa de la Vila és un edifici significatiu del municipi de Vidreres, fet el 1894, amb uns valors arquitectònics que representen l'arquitectura típica del territori en aquella època”, va explicar l'alcalde vidrerenc.

Els diners de l'1,5% cultural de les obres de l'N-II serien per arreglar el primer pis i ampliar el segon –on ara hi ha un traster i terrasses– com a planta sencera. Els dos pisos es convertiran en despatxos i oficines municipals. A la llarga, s'hi traslladaran tant els funcionaris que ara són al nou ajuntament com els regidors i l'alcalde. El cost total d'aquesta fase dels treballs es calcula en un milió d'euros, aproximadament. “Hem cregut oportú demanar aquests diners per anar arreglant de mica en mica l'edifici característic de la Casa de la Vila”, va afegir-hi l'alcalde.

Aquest edifici, que data de l'any 1894, va ser declarat el 2012 bé cultural d'interès local, fet pel qual es poden incloure les seves obres en l'1,5% cultural.

Visita al Congrés

L'alcalde Camps, acompanyat per dos regidors més del govern local, va viatjar la setmana passada al Congrés dels Diputats, a Madrid, on va lliurar tota la documentació al diputat Pere Macias (CiU), que l'ha fet arribar al Ministeri de Foment. “L'Estat els últims temps no feia aportacions, i ara que han tornat a obrir l'aixeta per pagar, hem de ser allà per veure si hi ha sort”, va sentenciar Camps.

LA FRASE

És un edifici característic amb uns valors arquitectònics que representen l'arquitectura típica d'aquella època
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres

LA XIFRA

1,5
per cent
cultural corresponent a les obres de l'N-II és el que es reclama poder invertir en la Casa de la Vila.

El jutjat de pau, d'aquí a vint dies

La primera fase de les obres de la Casa de la Vila avança a bon ritme. La façana ja està llesta. El saló de plens estarà enllestit al maig, després que es van haver de reforçar les bigues, precisament per assegurar una possible utilització del primer pis. I els jutjats de pau, segons l'alcalde, d'aquí a tres setmanes ja podrien estar acabats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona