Urbanisme

urbanisme

Urbanisme fa endarrerir encara més la subestació d'Endesa a Santa Llogaia

Canvia el traçat d'una línia relacionada i cal una nova exposició pública

El nou POUM de Vilobí preveu l'ampliació del golf i també dos polígons lligats a l'aeroport

La comissió d'Urbanisme de Girona, reunida ahir a Banyoles, va decidir estimar una al·legació al traçat d'una de les línies de 132 kV relacionades amb la subestació d'Endesa a Santa Llogaia i això causarà un altre endarreriment al projecte. Així, ara caldrà una nova fase d'exposició pública i després tornar a passar per la comissió, previsiblement en la reunió prevista per al 6 de maig. Endesa ja havia reconegut el mes passat que amb el calendari actual no preveia que la subestació estigués fins a mitjan 2015, uns nou mesos després que REE engegui el tram de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia que l'ha d'alimentar.

Concretament, el que va decidir ahir estimar la comissió són les al·legacions que demanaven que es canviés el traçat de part del bypass que es farà en la línia de 132 kV que ve de Serinyà i va cap a Figueres perquè entri i surti de la subestació. Així, ha acceptat que en l'entrada de la línia provinent de Serinyà el traçat es desplaci més cap a l'est per allunyar-lo de Vilamorell, un nucli de Borrassà, com havien demanat l'Ajuntament i alguns veïns.

POUM de Vilobí

Un altre dels temes que va tractar ahir la comissió d'Urbanisme va ser el segon tràmit d'avaluació ambiental del nou POUM de Vilobí (encara falta el tercer). El cap dels serveis territorials d'Urbanisme, Jordi Domènech, va explicar que aquest nou pla inclou l'ampliació del camp de golf del PGA, que ara té terres a Caldes i Sils, i també dos polígons d'activitat logística i econòmica lligats a l'aeroport: un de 9.000 metres quadrats i un altre de 8.000. El POUM marca un potencial d'uns 1.371 nous habitatges. D'aquests 83 estan vinculats a l'ampliació del golf. La comissió va condicionar els habitatges complementaris al golf al fet que s'ampliï el camp de joc i que es posin en relació amb els que es preveuen construir a Caldes i Sils.

També es va tractar un avanç del POUM de Fornells, que Domènech va qualificar de “contingut”, ja que preveu un petit creixement de 250 habitatges i acabar d'implementar les zones d'activitat econòmica urbanitzades però no edificades. No preveu grans centres comercials.

LA XIFRA

17.000
metres quadrats
és la superfície total de les dues àrees logístiques i econòmiques vinculades a l'aeroport.

LA DATA

2015
és l'any en què Endesa preveu posar en marxa la subestació. Fins ara deia “a meitat d'any”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona