Comunicació

Els gags, en animació i 3D

La productora Kotoc treballa en ‘Jokebox', una sèrie per a TV3 amb aire “freak” per a un públic de 15 a 35 anys

L'animació per adults catalana està en auge. L'èxit d'Arròs covat ha facilitat el camí perquè la televisió tingui una finestra a produccions d'aquest gènere. A projectes com Benvinguts a Patatamón de la productora Yanquipay per a TV3 s'hi ha d'afegir Jokebox de la productora Kotoc també per a la Televisió de Catalunya i que compta amb la participació de l'ICIC. Jokebox és una sèrie d'humor que aposta pels gags en 3D i que va dirigida a un públic de 15 a 35 anys amb un cert aire de freaquisme. Es tracta de tretze capítols amb personatges i situacions fixes. Cada capítol consta d'una desena de situacions o esquetxos i són autoconclusius; no hi ha trama. Els personatges són icones del que s'ha anomenat la cultura pop o modernitat: Dj, la família disfuncional, el superherori cutre, el cantant famós comprès socialment...

Amb guió dels Òscars

Tot i la moda actual per a les sèries d'animació per a adults, el productor executiu de la sèrie, David Diéguez matisa que el projecte de Jokobox es remunta fa tres anys quan Òscar Andreu i Òscar Dalmau (La competència, de RAC1) li van proposar la idea. Els Òscars, que signen els guions de Jokebox, han fet servir la ràdio com a “banc de proves” per als personatges d'aquesta sèrie d'animació per a adults. En aquest sentit, Jokebox recull l'univers personal dels dos guionistes i tot i que hi ha vivències pròpies i gent propera s'hi pot sentir reflectida, hi ha molts elements de fantasia. Acostumats a treballar amb l'actualitat, en aquest cas, els Òscars n'han hagut de prescindir. El director d'art de la sèrie, Ruben Córdoba la defineix “com una història d'atmosferes” que utilitza la tècnica del collage perquè “l'espectador entri en aquest món diferent”. Està previst que Jokobox estigui enllestida el 2011 ja que una sèrie d'animació necessita més temps de producció. En aquest sentit, per Diéguez tots els implicats en el procés són “artistes digitals”.

La productora Kotoc, fundada el 2006 a Barcelona, ha treballat per a cadenes com TV3, Cuatro, TVE, Canal Plus i Tele 5, encarregant-se de desenvolupar els seus productes d'imatge de marca. Kotoc és autora per exemple de les promocions de Desafío Champions de TVE –guardona amb un premi Promax de plata–. Amb aquests encàrrecs, la productora ha pogut desenvolupar projectes propis com és el cas de Jokebox, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.