Societat

Literatura infantil

El Llagurt ja no és només un gelat

Les fundadores de la cadena catalana de iogurteries han editat un conte educatiu sobre la seva vivència empresarial

El centre cívic Barri Vell Mercadal de Girona es va omplir ahir al matí de famílies, amics i professionals del sector polític i educatiu, amb motiu de la presentació del llibre infantil El conte de les llagurteres. La idea original és de les dues empresàries gironines Íngrid Rahola i Glòria Salomó, creadores de l'empresa Llagurt, la primera cadena de iogurteries a Catalunya, que avui dia té 23 establiments. El llibre, escrit per Ester Rahola i il·lustrat per Rosa Calafell, plasma amb senzillesa l'experiència de l'Íngrid i la Glòria com a llagurteres. Cada pàgina explica un episodi de la seva aventura empresarial i transmet un valor o una idea que va inspirar la creació del seu negoci. Tal com van explicar les seves autores, el conte va néixer arran de les xerrades que duien a terme a universitats i escoles sobre la seva feina, per transferir a tots els nens i nenes valors com l'amistat, el treball en equip i el respecte i l'efecte als recursos de la nostra terra. Després de la presentació del llibre i de la seva lectura per part de quatre alumnes de l'escola Vedruna, els assistents a l'acte van gaudir d'un adornat iogurt gelat, que tant nens com adults van menjar amb delit.

Personalitats polítiques de l'entorn gironí, com el vicepresident de la Diputació de Girona Xavier Soy, van aplaudir la iniciativa en “un moment de crisi econòmica i de falta de referents socials”. Així mateix, l'inspector d'Ensenyament Lluís Monjas va destacar la creativitat de les empresàries i va assenyalar la importància de convertir l'emprenedoria en un “ensenyament transversal, constitutiu de la pràctica docent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia