Economia

Cuina fresca i elegant

L'oferta gastronòmica del Divinum és atrevida, innovadora i completa i en cada plat pretén sorprendre els comensals

El restaurant ha iniciat un canvi de rumb i, fa un parell de mesos, ha incorporat José Delgado com a cap de cuina

De dilluns a divendres, ofereixen un menú elaborat amb productes de temporada, àgil i equilibrat

José Delgadoofereix una cuina molt fàcil i directa, de mercat, però, sobretot, molt fresca i elegant

Laura Tejero i Joan Morillo, els propietaris del Divinum de Girona, no posen límits d'on volen arribar amb l'objectiu final de meravellar els comensals amb una experiència culinària per recordar. Defineixen l'oferta gastronòmica del Divinum com a atrevida, innovadora i completa, fresca i elegant. Però van arribar a l'alta cuina quasi per casualitat i per omplir un buit de mercat de restaurants “amb estovalles”.

Tejero i Morillo van estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Girona, on van ser alumnes de Joan Roca. Una vegada acabats els estudis i durant set anys, van treballar al restaurant Can Fabes de Sant Celoni amb Santi Santamaria de qui van aprendre “la passió per la cuina i pel servei de sala” perquè “en Santi, des que es llevava fins que anava a dormir, només pensava en la cuina i t'ho encomanava”. “La prova és que hi va haver una gran fornada de cuiners que han triomfat que van sortir tots de Can Fabes”, expliquen.

Morillo i Tejero van obrir el primer local ara fa disset anys a l'Argenteria. Era un establiment “molt petit” que van adequar com a cafeteria “pura i dura” amb vins i formatges. Aquest primer local ja es va dir Divinum, un nom que els ha acompanyat des d'aleshores. A l'Argenteria van estar-s'hi set anys, però el local necessitava reformes i amb el propietari no es van entendre.

Així que es van traslladar a l'antic Cipresaia i, “com era un carrer molt turístic i cada espai té el seu públic”, van decidir “obrir una mica més de cuina” i fer menús i tapes. Set anys més tard (la xifra que es repeteix continuament a les seves vides), concretament el maig del 2012, van tenir l'oportunitat de traslladar-se al carrer Albereda. La primera idea era continuar oferint el mateix que havien fet fins aquell moment: un producte de qualitat però informal. El problema va ser que quan van veure el local es van adonar que allò ja no seria possible perquè, segons expliquen al seu web, aquest espai provoca una “visió moderna i equilibrada, aspectes que destaquen des de l'entrada fins a la sala del reservat”. És per això que, en aquell moment, van decidir incorporar un cap de cuina: Edgar García. “Va ser un pas positiu perquè ens va aportar una cuina moderna i divertida”, expliquen.

Ara, però, tocava “fer un canvi de rumb”. Fa dos mesos, van incorporar José Delgado com a xef del Divinum amb “la idea d'oferir una cuina molt fàcil i directa, de mercat, però, sobretot, molt fresca i elegant” i “molt pensada” per al seu públic. Delgado defineix la seva cuina com “una barreja” de tot el que ha après i adaptat al seu estil: “Plats molt simples i amb molta tècnica.” Assegura que respecta molt el producte, el muntatge del plat és molt visual i “el gust sorprèn”. “Busco que cada vegada que el comensal tasti un plat sigui una sorpresa; que no només vingui aquí a menjar, sinó que també surti content i vulgui tornar”, diu.

L'afició per la cuina de Delgado li ve de ben petit i recorda que una de les seves primeres joguines va ser una cuina. És curiós perquè ho tenia tan clar i estava tan preparat per a l'ofici que no li ha costat gens posar-hi hores i sacrificar-se perquè “l'ofici és molt dur, però si t'agrada passa ràpid”.

Va anar a estudiar a l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona i va fer pràctiques a El Celler de Can Roca –hi va estar sis mesos– i al Mugaritz –cinc mesos. Però aquests no van ser els únics restaurants per on Delgado ha passat, perquè sempre que podia “feia pràctiques a restaurants” per “aprendre”. Ha passat pels restaurants Saüc, el Mil921, el Roca Moo, el Compartir i l'Acuario.

El Divinum ofereix plats a la carta, però també disposa de dos menús: el menú gastronòmic, que canvien cada estació, i el de mercat, que ofereixen de dilluns a divendres per dinar i que consisteix en menys plats i amb “racions més acotades” per al migdia. Els dos menús “tenen la mateixa qualitat” i tots dos “estan elaborats amb cuina de mercat” de proveïdors locals. El restaurant també disposa d'unes dues-centes referències de vins, entre els quals hi ha la DO Empordà.

Divinum
Carrer Albereda, 7 17004 Girona Telèfon: 872 08 02 18 [email protected]
Menú
Carta
Menú de mercat (32 euros, beguda a part)
Menú gastronòmic de les estacions –ara, primavera– (65 euros/90 euros amb maridatge de vins)
Obert
De dilluns a dissabte. Diumenge tancat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]