Medi ambient

Medi ambient

Vidreres aprova un pla de prop de 2 milions per adequar l'enllumenat

El pla director inclou actuacions en quatre zones del municipi i els objectius són la reducció del consum energètic i l'estalvi econòmic

L'Ajuntament de Vidreres va aprovar ahir el pla director d'enllumenat públic per a l'adequació a nous criteris d'estalvi energètic del sector de les Serres, el sector sud de Mas Flassià, la carretera de Lloret i el carrer Costa Brava. El pla, que es va aprovar amb els vots de l'equip de govern de CiU i VsT, el PP i el vot contrari del PSC, té entre altres objectius la reducció del consum energètic de l'enllumenat públic exterior.

Amb el nou pla s'incorporen a l'expedient un informe tècnic econòmic de les inversions per a la renovació i millora de l'enllumenat públic exterior de Vidreres, i dues anàlisis econòmiques, que inclouen totes dues una inversió de prop de dos milions d'euros. Segons l'estudi tècnic i econòmic, un cop fetes totes les millores es produirà una important reducció del consum energètic, amb un estalvi previst de 156.603,67 euros que permetria amortitzar parcialment la inversió total.

Un projecte ambiciós

Segons es recull en el pla, si es duu a terme la inversió total prevista, el cost anual del servei, destinant l'estalvi a amortitzar part de la inversió, s'avalua en 290.200,26 euros. A aquest import cal afegir-hi un finançament suplementari addicional pel finançament a 15 anys de 87.856,33 euros. Actualment, segons consta en el pla, el servei costa anualment 292.599 euros, xifra que inclou el cost energètic, el manteniment i els materials.

Per fer el pla s'ha analitzat la situació actual pel que fa a il·luminació exterior, i es determinen quatre zones d'actuació: al nucli antic, a Mas Flassià i el polígon industrial i Aiguaviva Parc.

L'alcalde, Jordi Camps, va explicar que fa temps que es treballa en el pla i que es buscarà que el projecte es pugui autofinançar. “És un projecte molt ambiciós, en som conscients, però el que volem és que els diners que ara van a pagar Fecsa vagin a l'obra que farem.” El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Eduard Adrobau, va explicar que bona part de l'enllumenat de Vidreres està molt antiquat, i que es pot aconseguir un gran estalvi econòmic. “Estem molt desfasats, anem amb bombetes de 250 watts de mercuri.”

El grup del PSC va justificar el seu vot contrari en el fet que no han pogut estudiar el pla director, que ha redactat l'empresa Gesa, de les Franqueses del Vallès.

LA XIFRA

2 milions
d'euros és el cost que tindria adequar l'enllumenat de Vidreres, segons el pla aprovat.

LA DADA

156.603
euros
és l'estalvi anual previst en despesa de llum tant en facturació com en manteniment.

Vistiplau unànime al pla local de joventut

El ple també va aprovar per unanimitat el pla local de joventut (2012-2015). L'Ajuntament ha fet una diagnosi de la situació de la gent jove de Vidreres (habitatge, salut, oci) i es demanarà una subvenció de 5.000 euros a la Generalitat amb la intenció de millorar la participació dels joves. D'altra banda, també es va aprovar acceptar l'ajut atorgat dins el PUOSC 2011 per a la rehabilitació de l'antic escorxador, la construcció d'un pont per a vianants i l'ordenació de l'entorn. L'actuació significarà entre altres coses que Aiguaviva Parc tingui un local social. L'aprovació es va fer amb el vot contrari del PP i el PSC, grup que va argumentar que els diners del PUOSC s'haurien de poder destinar a despesa corrent, cosa que actualment no és possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.