Infraestructures

infraestructures

Queixes per la falta d'aire condicionat a l'aeroport de Girona

No s'engega fins a les 8 del matí i fa calor a la terminal

La UGT demana una inspecció de Treball per estrès tèrmic

Els treballadors de l'aeroport de Girona es queixen de la falta d'aire condicionat a la terminal, que asseguren que no els permet treballar en condicions i que causa molèsties als viatgers. De fet, la UGT ja està investigant si s'incompleix la normativa de prevenció de riscos en els punts referents a l'estrès tèrmic, i ha anunciat que demanaran una inspecció de Treball. Segons el secretari general de la secció de transports de Girona del sindicat, Joan Muntada, “aquest ja és el segon estiu que passa això, i a l'hivern el problema és a l'inrevés, de falta de calefacció, i el que demanem a Aena és que mantingui una temperatura de confort”.

Segons els treballadors, el problema es produeix sobretot a la terminal de sortides a primera hora del matí, des de quarts de cinc fins a les vuit. En aquests moments és quan s'acumulen més viatgers –fins a un miler de persones, per la sortida de tots els avions de Ryanair que fan nit a l'aeroport–, i l'aire condicionat no s'engega fins a les vuit del matí. Així, s'arriba a temperatures de 27-28 graus a l'interior de la terminal. Segons el sindicat, i a part dels efectes sobre els treballadors, això ha provocat diversos marejos i indisposicions de viatgers, que ara no es poden atendre a les instal·lacions, ja que s'ha suprimit el servei sanitari. En l'última setmana, asseguren que se n'han produït uns deu casos.

LA FRASE

El problema és per als viatgers, però sobretot per als treballadors, que ho suporten cada dia
Joan Muntada
secretari general de la secció de transports de la ugt a girona

El servei d'infermeria, de rerefons

En el rerefons de les queixes dels treballadors hi ha també la supressió del servei d'infermeria de l'aeroport, que Aena va eliminar el 16 de juliol passat. Aquest servei sanitari existia des de l'augment de viatgers amb l'arribada de Ryanair, i des dels sindicats s'ha alertat que l'eliminació perjudica greument els nivells de qualitat de l'aeroport. Ara, si hi ha un problema, s'ha de trucar a l'ambulància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.