Serveis

Els sindicats fan saber a la premsa internacional que faran vaga de bus i metro

El govern vol establir uns serveis mínims que garanteixin la mobilitat durant el congrés de mòbils

L'exalcalde Hereu proposa anar “aïllant” els instigadors

Els sindicats al bus i al metro s'han volgut assegurar que la seva vaga no passarà desapercebuda i, per si la notícia encara no havia traspassat les fronteres, ja se n'han encarregat prou de fer-ho. Els representants dels treballadors de bus i metro de Barcelona, CGT, PSA i ACTUB, van enviar ahir un comunicat de premsa als principals mitjans de comunicació internacionals i als corresponsals a l'estranger de diaris editats a l'Estat espanyol en què avisen que hi ha programada una “vaga al bus i al metro a Barcelona durant el Mobile World Congress 2012”.

La nota s'ha enviat a les principals agències de notícies, segons explicava Josep Garganté, portaveu dels treballadors, que va citar Reuters, Associated Press i France-Presse, i també mitjans de comunicació com ara The Economist, BBC, Daily Mail, Mirror, The Sun, Allgemeine Zeitung, Corrierre della Sera i Bild, entre d'altres. “Volem que sàpiguen que tenim un Ajuntament morós que no compleix els acords pactats”, deia Garganté.

En la nota, s'explica que els treballadors del bus i el metro de Barcelona “han declarat una vaga al transport públic a tota la ciutat a causa de l' incompliment dels acords d'ocupació, la reducció dels serveis públics i l'increment de les taxes”. A més, s'assenyala directament l'alcalde Xavier Trias com el “principal responsable de la situació actual (un sistema de transport públic més pobre però més car) i, a més, de l'incompliment dels acords laborals amb els treballadors”.

Així, s'avisa que “treballadors i usuaris del transport públic protestaran davant del MWC durant els quatre dies de durada”, però que s'espera que l'Ajuntament de la ciutat i els directius de TMB “reconsiderin aquesta situació i facin valer els acords signats amb anterioritat”.

La nota l'han rebut els principals mitjans de comunicació de França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Rússia, els Estats Units, la Xina, el Japó, Veneçuela, l'Argentina i el Brasil, segons deia Garganté, que no descartava un segon enviament abans del dia 27.

LA FRASE

Treballadors i usuaris del transport públic protestaran davant el MWC durant els 4 dies de durada
Extret de la nota enviada a la premsa estrangera

Serveis mínims amb “garanties”

La Generalitat preveu establir uns serveis mínims que garanteixin la mobilitat dels usuaris i les persones que arribaran a Barcelona per participar en el Mobile World Congress (MWC) entre el 27 de febrer i el 2 de març, segons informava l'agència Efe. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va qualificar d'“inversemblant” la convocatòria d'aturades i va assegurar: “És com si s'hagués plantejat una situació així durant els Jocs Olímpics de 1992 de Barcelona. Si hagués passat llavors, tota la societat hi hauria reaccionat en contra.”

L'exalcalde Jordi Hereu va carregar durament contra els sindicats i va advocar per anar “aïllant” els instigadors de la vaga que, “darrere d'una retòrica absolutament falsa” defensen de manera “egoista i corporativa” uns interessos que “no són defensables” quan “es confronten amb l'interès general”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.