Política

Súmate impulsa una taula sobiranista a Sant Hilari

Suport d'una vintena d'entitats i partits al govern fins a la independència

Una vintena de partits i entitats de Sant Hilari formen part de la nova Taula d'Acció Sobiranista (TAS). Impulsada per la secció local de Súmate, la taula es va constituir a la sala de plens de l'Ajuntament dimecres passat i té com a finalitat estar al costat del govern i del Parlament “fins a la proclamació de la República catalana”, indica el representant de Súmate a Sant Hilari, Enric Arau Vàzquez.

La taula d'acció sobiranista pretén sumar com més associacions i formacions millor en el camí cap a la plena sobirania del país. “Després de la reunió de la constitució [el dia 14], ens reunirem cada cop que faci falta. Tots tenim un vot, i les coses es decidiran per majoria democràtica. Si algú es vol desmarcar dels acords, ho podrà fer”, precisa Arau.

“Unitat d'acció”

El document de constitució reconeix que “es fa imprescindible potenciar la coordinació i la unitat d'acció entre tots els actors polítics i socials del procés sobiranista”. El text recorda la resolució d'inici formal del procés del Parlament del novembre de l'any passat, poc després de les eleccions del 27-S. Arau destaca que, en el cas que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, fos inhabilitada, el TAS podria fer “un manifest de condemna del fet”.

El primer document del TAS fa una manifestació prèvia. “L'escenari actual permet anticipar sense cap marge d'error que l'Estat espanyol es continuarà oposant a la sobirania i als drets dels catalans i les catalanes.”

A la taula hi figuren, entre d'altres, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Súmate, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Partit Independent de les Guilleries (PIG), que és a l'equip de govern municipal, el Partit Demòcrata Català (PDC), ERC, Associació Punts de l'Aigua, l'ADF Guilleries-Montseny, Dinamic@17403, Moto Club Sant Hilari, Arquers Sant Hilari i l'Associació de Dones la Violeta de Sant Hilari.

LA DATA

14.09.16
Va ser
el dia que es va constituir la Taula d'Acció Sobiranista (TAS) de Sant Hilari, a la sala de plens de l'Ajuntament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia