Educació

El nou institut de Girona, ni d'obra nova ni en barracons

L'Ajuntament de la ciutat està buscant alternatives per situar l'equipament educatiu “en instal·lacions ja existents”

Es treballa amb l'objectiu de disposar del centre per al curs 2014/2015

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, va dir ahir que el consistori està buscant “alternatives” per fer realitat un nou institut a la ciutat amb vista al curs 2014/2015. Muradàs descarta, però, que es faci un edifici nou o que el centre educatiu s'instal·li en barracons. “S'estan buscant alternatives per ubicar-lo en instal·lacions ja existents”, va dir.

La mesura podria estar condicionada per la necessitat de reduir al màxim els costos de creació del nou equipament. De fet, la ciutat té centres educatius en barracons que estan en espera dels edificis definitius. El cas més destacat és el de l'escola El Bosc de la Pabordia, que està en barracons des de fa uns sis anys. Segons la regidora, “no hi ha cap previsió” de quan es podrà construir. Muradàs es va mostrar comprensiva amb el retard. “La situació econòmica de la Generalitat és la que és”, va dir. La regidora va afirmar que ara la prioritat és “oferir els recursos educatius que fan falta”.

Les escoles bressol

La necessitat d'ampliar l'oferta de places d'institut no es correspon amb el cas de les escoles bressol.

La regidora constata que no calen ampliacions de l'oferta de places de P3 a curt termini i que, per tant, no existiran bonys (aules extres al nombre de línies existents en cada centre) el curs vinent. Si finalment la demanda superés l'oferta, Muradàs diu que s'optaria per ampliar ràtios “als centres públics i als concertats”.

El manteniment

Un cop garantida –almenys a priori– l'oferta de places necessàries previstes, el consistori vol posar els cinc sentits a rebaixar els costos del manteniment i el consum de les escoles amb vista al curs vinent. Segons la regidora, representen gairebé dos terços del total del pressupost de la regidoria. L'any 2012 la ciutat va destinar 212.955 euros a treballs de manteniment, i 2.258.154 euros a pagar la neteja, la llum, els combustibles i l'aigua dels centres educatius. Muradàs considera que “cal rebaixar aquests costos i dedicar-los a projectes educatius”.

Pel que fa als serveis, actualment es disposa de 332 recursos educatius, dels quals han fet ús tots els centres. El nombre d'usuaris ha estat de 23.647.

LA DATA

2014
És la data que es fixa l'Ajuntament
per tenir enllestit el nou institut.

LA XIFRA

2,47
milions d'euros
va costar el manteniment i el consum de les escoles el 2012.

LA FRASE

Si falten places de P3 s'ampliaran les ràtios a la pública i la concertada
Isabel Muradàs
regidora d'educació de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.