Societat

Millet i Montull queden en llibertat provisional després de declarar al jutjat pel desfalc del Palau

Se'ls prohibeix sortir del territori estatal i hauran de lliurar els passaports, però no els demanen fiança. La fiscalia presentarà un recurs contra la decisió

Fèlix Millet i Jordi Montull han quedat en llibertat provisional després de declarar davant del jutge pel cas del Palau de la Música. No els han imposat cap fiança, però els han prohibit sortir del territori estatal, de manera que hauran d'entregar els passaports.

Tots dos han arribat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona poc després de les 10.00 hores d'avui per declarar com a imputats pel desfalc conegut al juliol, quan encara eren els màxims directius del Palau.

Amb un posat seriós però tranquil, Millet i Montull han arribat als jutjats, on els esperaven dotzenes de periodistes. Ho han fet acompanyats dels seus advocats, Pau Molins i Jordi Pina.

Les acusacions demanaven l'empresonament
La decisió del jutge s'ha pres contra les peticions de totes les acusacions personades en el cas: la fiscalia, la Fundació Palau de la Música-Orfeó Català i el Consorci del Palau de la Música, en el qual hi ha representades les administracions públiques. La possibilitat que els imputats fugin per evitar la condemna per apropiació indeguda i falsedat documental. Tanmateix, el magistrat ha considerat que, com a mesura cautelar, n'hi havia prou amb la prohibició de sortir del territori estatal, de manera que Montull i Millet hauran d'entregar els seus passaports.

No se'ls ha imposat cap fiança, ja que ells mateixos ja van posar a disposició del jutjat una llista de béns embargables per fer front a les indemnitzacions que hauran d'assumir si els condemnen. També van tornar els tres milions d'euros del Palau que reconeixen haver-se apropiat indegudament, en una confessió entregada per escrit al jutge el setembre passat.

Els arguments jurídics del magistrat, Juli Solaz, no es coneixeran fins aquest dimarts, dia en què notificarà oficialment i per escrit la seva decisió.

La fiscalia, en desacord
La fiscalia ja ha emès un comunicat oficial per fixar la seva posició en el cas i ha anunciat que estudia presenatr un recurs contra la decisiço del jutge. Segons els portaveus de la fiscalia, demanava la presó provisional per assegurar la presència dels imputas al procés, ja que considera "raonable" el risc de fugida, a causa de "la gravetat dels fets": una "important apropiació o desviament de fons procedents d'aportacions públique i de molts particulars".

Les penes que els podrien imposar són altres, segons els càlculs de la fiscalia, i no s'ha de perdre de vista la seva "particular situació econòmica i social, amb elevats recursos econòmics, alguns dels quals a l'estranger". La fiscalia també creu que el fort "retret extraprocesal [pressió social]" que han generat els seus actes provoca que, ara per ara, Millet i Montull tinguin un "arrelament social i laboral escàs": poca cosa els lliga a Catalunya, de manera que és molt probable que fugin, segons el fiscal.


Durant les declaracions d'avui, Millet s'ha limitat a confirmar el que va confessar per carta, sense aportar cap detall més, segons han explicat els advocats després de la compareixença, que es feia a porta tancada i per separat. Montull ha aclarit algun detall, però tampoc no ha aprofundit. Millet ha assegurat que ell es limitava a signar els documents que li presentava Montull i Montull ha mantingut que feia el que li ordenava Millet.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.