Societat

Valls Plaça del Blat. Altres actuacions

Èxit dels diables vermells

La Colla Joves Xiquets de Valls s'imposa clarament en el derbi de Santa Úrsula carregant el 5 de 9 contra una Colla Vella que ha viscut una de les jornades més decebedores dels últims anys

Santa Úrsula va abraçar els diables vermells. La Colla Joves Xiquets de Valls va sortir clarament victoriosa del derbi per antonomàsia del món casteller, amb un triomf que va rubricar amb el 5 de 9 carregat, contra una Colla Vella desconeguda que ha viscut una de les jornades més decebedores dels últims anys. L'entrada a plaça de totes dues colles és un moment d'una forta càrrega emocional. Ahir, l'entrada d'uns i altres va expressar un estat d'ànim substancialment diferent: d'eufòria vermella i de preocupació rosada, una sensació premonitòria.

Li va tocar obrir foc a la Colla Vella i ho va fer amb una sortida de màxim risc, en forma de 5 de 9.
Va ser una decisió valenta, però sorprenent, sobretot veient la poca consistència que l'estructura va presentar. Amb el pis dels quints posats, ja presentava deformacions i va caure quan entraven els aixecadors. És quan es va acabar realment, ja que el 3 de 9 amb què la colla va mirar de reconduir la situació, ja va pujar amb una gent que tenia el cap a una altra banda. Van carregar el castell i va anar a terra. Amb tot a favor, la Joves va començar descarregant amb molta seguretat el 3 de 9, amb què van encarar una diada memorable per a ells.

La segona ronda va començar amb la Colla Vella aixecant la bandera blanca. La canalla va dir prou, cansada de caure, i la colla va haver d'acabar fent castells impropis, com el 2 de 8 i un simple 4 de 8. Va ser una jornada per oblidar o, millor dit, per reflexionar-hi. És curiós, però el que havia de ser l'any de la Vella ha acabat com el rosari de l'aurora. Des de Shangai, que tot els ha sortit al revés, incloent-hi lesions.

La Joves va viure el seu gran moment de glòria en el segon acte, quan la colla va atacar el 5 de 9, la seva gran aposta. Amb bones mides i amb un ritme de pujada excel·lent, l'estructura va rebre l'entrada dels sisens amb tothom al seu lloc i la carregada va ser sobrada.

El públic va omplir a vessar la plaça del Blat i va assistir a una obra mestra, però de sobte un quart va perdre increïblement la posició i la gran catedral va caure. Va ser una ocasió perduda, certament dolorosa, per descarregar aquest tros de castell, però llavors no es va tenir en compte en el rotllo de la Joves, que va celebrar l'èxit de la carregada amb una eufòria redoblada al final, després d'haver descarregat amb molta solvència el 4 de 9 en la tercera ronda.

La Joves, per segon cop consecutiu, va superar la seva gran rival. Els diables vermells són així, incapaços de dur a terme una temporada de qualitat però més capacitats que ningú per superar-la en els moments decisius.


La

jornada


girona


12 plaça del vi

Joves Xiquets de Valls:

3/9f, 5/9f(c), 4/9f, 2P/5

Vella dels Xiquets de Valls:

i5/9f, 3/9f(c), 2/8f, 4/8, P/5


30 d'octubre


Minyons de Terrassa Capgrossos de Mataró Marrecs de Salt


Dissabte, 23 d'octubre


Diumenge, 24 d'octubre

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a