Societat

fauna

Troben una parella de someretes de Montsant

Tècnics del Servei de Fauna del Parc Natural de la Serra de Montsant han localitzat dos exemplars (un mascle i una femella) de la somereta de Montsant (Steropleurus panteli), un ortòpter endèmic de la muntanya del Montsant que no s'havia pogut fotografiar mai i que en el s. XX s'havia donat per extingit.

La troballa, que es va produir dintre dels límits del parc natural, suposa un fet històric per al patrimoni natural català i la conservació de la biodiversitat d'aquest recinte natural.

Des que se'n va fer la descripció taxonòmica (a Navàs l'any 1899) no s'havia pogut fotografiar ni gravar. Les úniques cites disponibles que es tenien d'aquest insecte eren de la primera dècada del segle XX per part del naturalista Joan Barat. Com que ja no se n'havia parlat ni trobat mai més, la somereta de Montsant es donava per desapareguda. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha posat en marxa de manera immediata un pla de gestió per la conservació de l'espècie. Entre altres coses, han construït una gàbia de cria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.