Societat

La Universitat impulsa el comerç just

Les compres i contractacions de la institució acadèmica respondran a criteris socials, ambientals i de comerç just

La Universitat de València ha signat un compromís per impulsar el comerç just. El consell de govern de la institució va aprovar, durant l'última sessió celebrada al final de 2012, un manifest de suport al model de comerç internacional basat en valors i principis d'igualtat, respecte, sostenibilitat i solidaritat. Com a agent educador, la Universitat es considera amb l'obligació de contribuir a un model més sostenible que “faça possible una vida digna i un treball decent, alhora que garantir l'accés a recursos suficients per al benestar de les generacions futures”.

La vicerectora de Sostenibilitat, Campus i Planificació, Clara Martínez, explica que el comerç just i el consum responsable són prioritats del projecte transversal Campus Sostenible de la Universitat de València, integrats en la línia de treball de compromís social i participació. “Abans d'arribar a aquest manifest, hem avançat diverses actuacions per fer efectiu el nostre compromís amb el comerç just, com ara la introducció en els plecs de contractació d'exigències als proveïdors de productes de consum just, els quals comptaran amb criteris de valoració preferent i, a més, tampoc no impliquen un cost més elevat”, argumenta Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.