Societat

Prop de 5.000 alumnes aprendran aquest curs a usar un desfibril·lador

Dipsalut durà a terme un total de 140 tallers en noranta instituts de 46 municipis de les comarques gironines

Prop de 5.000 alumnes de 4t d'ESO de 90 instituts de les comarques gironines participaran, aquest curs, en els tallers per aprendre les maniobres de reanimació cardiopulmonar i com s'utilitzen els desfibril·ladors externs automàtics. Els cursos, organitzats per Dipsalut, són impartits per estudiants de les facultats de medicina i infermeria de la UdG i s'hi ensenya a reconèixer una aturada cardiorespiratòria, els passos que cal seguir per atendre algú que n'ha patit una, què són els desfibril·ladors, on poden trobar-se i com s'utilitzen. Amb el suport d'un vídeo interactiu, desfibril·ladors reals i maniquís, se simulen tres situacions que requereixen una actuació diferent.

Per tal que els joves puguin continuar practicant després del taller, Dipsalut posarà a la seva disposició una aplicació per a telèfons mòbils. Es tracta d'un joc per interioritzar els passos de l'anomenada cadena de la supervivència.

Aquesta activitat es fa en el marc del programa Girona, territori cardioprotegit, que ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d'ús públic a la demarcació. Aquests dispositius i l'actuació de la ciutadania han permès salvar la vida a 23 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia