Espigolar: aprofitar més el camp
Els espigoladors eren els antics encarregats d'arreplegar el que quedava al camp una vegada acabada la collita. Amb aquesta idea, el projecte Espigoladors va néixer fa dos anys, perquè “les minves alimentàries són un recurs i no un residu”, diu Mireia Barba, la fundadora. La iniciativa permet que persones en risc d'exclusió social facin d'espigoladors i que el que s'agafi es doni a entitats socials en un 95%. Per Barba, això fa que “els beneficiaris s'hi involucrin i es trenqui amb l'assistencialisme”. El 5% restant es transforma en melmelades, salses o conserves amb la supervisió d'Ada Parellada i es ven en botigues convencionals. “La gent ens compra els productes, de la marca Esimperfect, per la bona qualitat, no perquè sigui un projecte social”, avisa la impulsora. Els camps només s'espigolen amb el permís del pagès. “És conscient del malbaratament i creu en nosaltres i en la cultura de l'esforç.” Un dels problemes que tenen és que el seu és producte fresc i no totes les entitats estan preparades per rebre'l.
Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.
Ja ets subscriptor? Identifica't aquí