Successos

policial

Trobat un arsenal d'armes casolanes en un pis a Salt

Les armes, tipus ‘chilenas' i ‘chimbas', pròpies de les bandes llatinoamericanes, es van descobrir perquè s'hi va calar foc

L'inquilí de l'habitatge va ser detingut

La Policia Local de Salt va descobrir la setmana passada diverses armes de fabricació casolana, de les que acostumen a fer servir les bandes llatinoamericanes, que anomenen chilenas o chimbas, després que acudissin a un habitatge on s'havia declarat un incendi. En veure les armes, els agents van comunicar la troballa al jutjat de guàrdia per poder-les comissar. Alguns dels estris del tipus de les chimbas, que es fabriquen amb un parell de tubs, eren de l'estil de la que es va utilitzar en el crim de la discoteca Enjoy Latino, però més perfeccionades. També hi havia dues o tres escopetes, possiblement antigues, que havien estat retocades, i diversos arpons. La Policia Local va detenir l'inquilí del pis, un jove de nacionalitat espanyola, que se'l vincula, però, amb grups de joves llatinoamericans.

Els Mossos d'Esquadra, que disposen d'un grup especialitzat en bandes llatinoamericanes, estan investigant si l'arrestat és la persona que fabrica les armes i la seva possible implicació amb bandes. Se sospita que el detingut forma part del grup de joves, caracteritzats amb l'estètica pròpia de les bandes i dotats d'armes, i fent signes i gestos típics, que fa uns mesos van ser vistos per diversos testimonis quan s'enregistraven a si mateixos a la zona de la Devesa de Girona. Després del cas de l'Enjoy Latino, quan el jove hondureny Nelson Ciovanny Rivera Elvir va matar el dominicà Jilson Cabrera, els Mossos d'Esquadra van escorcollar locals per si es trobaven més chilenas i la persona que les fabricava, però la recerca va ser infructuosa. La investigació sobre l'entorn de l'homicida i de les pintades que començaven a aparèixer a la conurbació de Girona els va fer arribar a la conclusió que Rivera i un altre noi que va fugir a Hondures tenien vincles amb la Mara M-18, una banda especialment violenta. Ara els especialistes dels Mossos investiguen si la troballa de les armes a l'habitatge de Salt també pot tenir-hi relació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.