Política

Joan Reig: “Crec que viuré sobradament la independència del país”

Com a vocalista del grup Refugi, Joan Reig repetirà experiència i, igual que el 1992, participarà en el concert ‘Catalunya vol viure en llibertat' del 29 de juliol

“Quan vaig començar en l'independentisme, pensava que lluitava pels meus fills o pels fills dels meus fills. Ara, però, crec que viuré sobradament la independència de Catalunya. Amb les seves actuacions, Espanya s'ha convertit en una màquina de produir independentistes”, diu Joan Reig, veu de Refugi, que hi afegeix: “Això no vol dir que ens haguem de quedar a casa esperant, al contrari, hem de fer el darrer esprint cap a la llibertat, i per això trobo molt positives iniciatives com la d'aquest concert o la Marxa cap a la Independència que organitza l'Assemblea Nacional Catalana.” Joan Reig guarda molt bon record de la seva participació en el concert que es va muntar fa vint anys a Girona amb el mateix lema. “A amics meus els va detenir Garzón. Des d'algunes esquerres s'ha volgut reivindicar el jutge per la seva actuació contra el general Franco i altres colpistes, però han obviat que va ser el responsable de la detenció de tants independentistes. Està bé recordar-ho, molts mitjans ho van silenciar.”

Refugi

L'any 1992, Joan Reig va pujar a l'escenari com a bateria d'Els Pets i, ara que la banda està en ple any sabàtic, ho farà al costat de Joan Pau Chaves, Albert Vila i Pep Solà. Junts formen Refugi i es dediquen a recuperar el “llegat importantíssim que va deixar la Nova Cançó”. Des que van gravar Vestits nous amb temes d'UC, Guillem d'Efak, Al Tall o Els Tres Tambors, que no han deixat d'incorporar, reinterpretar i reivindicar temes “que estaven a l'altura de tot el que es produïa al món en la música popular”, diu Reig. “Potser per un problema d'autoestima o per un complex d'inferioritat ens fa por mirar cap enrere. Però aquells músics, a més d'implicar-se en la lluita política, van deixar obres escrites que aguanten molt bé el pas del temps i que són d'una categoria que ja voldrien tenir altres cultures.” El 10 de setembre a Prades, Refugi presentarà un nou espectacle en què canvia de vestit tots els temes del Viatge a Ítaca de Llach.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.