Política

Sánchez-Camacho: “L'independentisme ha estat per causes econòmiques i no per causes lingüístiques”

La president del PP català assegura que el que pretenia Wert era que la llei s'adeqües a Catalunya

Creu que la “responsabilitat” del govern de l'Estat és que el castellà estigui a totes les escoles

Afirma que els alumnes catalans estudien el castella com si fos “una llengua estrangera”

La president del PPC, Alícia Sánchez-Camacho ha tret ferro a les declaracions de José Ignacio Wert, en que relacionava el creixement de l'independentisme amb l'escola en català, i ha assegurat que el pretenia assenyalar el ministre d'Educació és que la llei “s'adeqüi” a Catalunya. En aquest sentit, ha afegit que l'actual augment de l'independentisme “ha estat per causes econòmiques i no per causes lingüístiques”.

En una entrevista al programa Els matins de TV3, Camacho ha indicat que la “responsabilitat” del govern d'Espanya és que el castellà estigui “a totes les escoles perquè és una riquesa cultural” i perquè “els pares han de tenir la llibertat per escolaritzar els seus fills en català, en castella i en un llengua estrangera”. En aquest sentit, ha aplaudit la reforma de la llei d'educació presentada divendres passat, en què una major part del currículum es decidirà des de Madrid.

A més, Camacho ha aprofitat per defensar el model d'escola trilingüe, amb la mateixa presència de català, castellà i anglès, que apliquen les escoles privades i ha puntualitzat que és l'ensenyament que han rebut “els fill de Montilla i Mas”.

Camacho també ha replicat les dades que va assenyalar el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, en que constatava que el grau de coneixement del castellà dels alumnes catalans és superior a la mitjana estatal. Segons la líder popular, aquesta valoració no és del tot real perquè els alumnes estudien el castellà com si fos “una llengua estrangera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.