Política

Bárcenas afirma que el PP es va finançar de forma irregular durant almenys 20 anys

L'extresorer del PP, ara a la presó, va explicar com estava organitzada la comptabilitat B del partit en una conversa amb el director del diari ‘El Mundo'

Adverteix que la divulgació de tots els documents que té faria “caure el govern” espanyol

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha confessat al director del diari El Mundo, Pedro J. Ramírez, com funcionava el suposat finançament irregular del PP pocs dies abans d'ingressar a la presó.

El diari espanyol publica aquest diumenge el contingut de la conversa de quatre hores que Ramírez va mantenir amb Bárcenas durant la qual l'extresorer del PP va explicar que durant almenys els últims 20 anys el PP ha estat finançant-se de forma il·legal, rebent donacions en metàl·lic de constructors i altres empresaris que a la vegada obtenien adjudicacions o contractes de les administracions governades pel partit.

Bárcenas explica detalls sobre com estava organitzada la comptabilitat B del partit, insinua que el que s'ha publicat fins ara és només una petit part de tot l'entramat i adverteix que la divulgació de tots els documents que té faria “caure el govern” espanyol.

Segons publica el diari, part dels diners entregat s'ingressava en els comptes bancaris del partit, una altra part es destinava a pagar en negre el sobrecost de les campanyes electorals per eludir la fiscalització del Tribunal de Comptes i una altra part es quedava a la caixa forta i era utilitzada per “a altres finalitats”.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va dictar el 27 de juny passat l'ingrés a presó provisional incomunicada i sense fiança de Luis Bárcenas per “assegurar la seva presència” al procediment en què s'investiguen les activitats de la trama Gürtel i “evitar el risc de fuga”.

Ruz ha imposat posteriorment a l'extresorer del PP una fiança de 43,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.