Política

NÚRIA ANGLADA

CANDIDATA DE CIU A LA BISBAL D'EMPORDÀ

“Cal que la Bisbal recuperi el protagonisme com a capital”

futur

“Creiem que la ciutat, durant molts anys, ha anat endarrere”

“La biblioteca és prioritària, estem en inferioritat de condicions respecte a altres municipis”

“L'objectiu és no haver d'apujar impostos”

EMPRESARIAT
“Cal consolidar tots els negocis que tenim, que sobretot són del ram de serveis”
PARTICIPACIÓ
“És impossible fer uns pressupostos globals participatius, però sí que cal preguntar sobre la biblioteca”
ELECCIONS
“La llista de CiU a la Bisbal ha estat oberta a tothom, no hi ha hagut cap veto a ningú”
Quin és l'eix principal del seu programa electoral?
Sobretot contenció de la despesa, pel que fa a la hisenda municipal. L'objectiu és no haver d'apujar impostos, com aquest mandat. Per tant, en aquest sentit, és un programa continuista.
A banda dels impostos, què més proposen per ajudar socialment la gent?
No hem d'escatimar en les partides dedicades a l'atenció de les persones, i cal continuar en aquesta línia. Les mesures socials d'urgència ja hi són, però cal seguir treballant amb les entitats del municipi per donar cobertura a tots aquells ciutadans perquè puguin tirar endavant.
Quines propostes presenten per dinamitzar l'economia i l'emprenedoria?
Apostem per les bonificacions per a obertures de nous comerços. També es treballa amb el comitè d'iniciatives econòmiques per promocionar tot el que és la implantació de noves empreses. Cal consolidar totes les que tenim, que sobretot són del ram de serveis. Tot i que ara s'ha instal·lat un supermercat, a la ciutat no s'implanten grans empreses. També tenim l'eina del pla estratègic amb els altres municipis de l'entorn, en què estem treballant amb la mecanització dels polígons industrials.
Ha punxat la Bisbal com a capital de comarca?
Creiem que en aquest sentit la Bisbal durant molts anys ha anat endarrere. Hi ha poblacions de la comarca de les mateixes dimensions que han anat agafant protagonisme que la Bisbal ha deixat perdre. Entenem que la nostra ciutat ha de treballar aquest aspecte de capitalitat, no ha de deixar-se perdre serveis que estem oferint, com és el cas del centre de recursos pedagògics o els jutjats, que són un pols d'atracció per la comarca. Cal tenir en compte també que hi ha un pla estratègia que s'està desenvolupant amb municipis veïns per compartir serveis.
Què li falta a la Bisbal, quin és el seu punt dèbil?
Ara mateix li falta un equipament bàsic com la biblioteca. Això com a ciutat, com a capitalitat, li manca, ja que hi ha municipis del voltant que tenen una biblioteca com la que es mereix la Bisbal. Estem en inferioritat de condicions respecte a altres municipis. La biblioteca és prioritària.
I com és el seu projecte de la nova biblioteca?
Nosaltres proposem una consulta ciutadana per saber quin és el destí de la biblioteca municipal. També en aquest sentit estem pendents de la decisió del jutge. Això farà que tinguem dues opcions: o continuar presentant recursos, allargant el procés judicial i continuar sense biblioteca, o acceptar la decisió del jutge i acabar-la. Per tant, és una decisió important de ciutat, ferma, i creiem que la ciutadania s'hauria de pronunciar.
Això vol dir que impulsaran a partir d'ara altres processos participatius?
Considero que es pot fer en temes i equipaments concrets, com és el cas de la biblioteca. No se fins a quin punt són viables els pressupostos participatius. Uns pressupostos globals participatius són impossibles de fer. Apostem més per fer consells de barris i així poder tenir un diàleg més fluid.
Com és l'equip que porten en aquestes eleccions?
Hi ha algunes cares ja consolidades com el diputat Xavier Dilmé, però també tenim una llista molt renovada. Gent independent que agafa un sector molt ampli de la societat i sensibilitats de la Bisbal.
Quines expectatives tenen?
No faig prediccions. És complicat. I més des del moment que hi haurà set llistes.
Els pot afectar la picabaralla interna de CiU a la Bisbal, pot afectar en els resultats?
És clar que quan hi ha aquest tipus de conflictes no és bo per a ningú. En aquest aspecte nosaltres creiem que no hem provocat res. La llista de CiU ha estat oberta a tothom, no hi ha hagut cap veto a ningú.

Professora, música i alcaldessa

Núria Anglada va néixer a la Bisbal el 1968, i ha viscut a la capital del Baix Empordà tota la vida menys durant un període de vuit anys que va estar a Barcelona. Té el títol superior de música del conservatori municipal de Barcelona. Actualment treballa com a professora d'institut i va entrar a l'Ajuntament el 2007 com a regidora de Cultura amb el govern de CiU i ERC. En aquest mandat ha dut la cartera d'Educació i l'alcaldia des de l'abril del 2014

ò. pinilla

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia